Pretraga

Foto: Poznato kako će izgledati prostor u kojem će se održati Expo 2027 u Beogradu

A- A+

Međunarodna izložba Expo 2027 održat će se u Beogradu, a u tijeku su velike pripreme za sam događaj. Samo nekoliko dana nakon što je objavljeno gdje će se izložba održati, poznato je i kako će izgledati sam prostor.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Siniša Mali, MBA, CFA, CAIA (@mali_sinisa)

Nakon dugog procesa, napokon je odlučeno – međunarodna izložba Expo 2027 održat će se u Beogradu, a više o tome pročitajte ovdje. Potpredsjednik Vlade Republike Srbije i ministar financija, Siniša Mali, objavio je na svom Instagram profilu rendere budućeg prostora u kojem će se održati Expo 2027.

U pitanju je golemi prostor koji će se sastojati od sedam pravokutnih hala s površinom od devet do jedanaest tisuća metara kvadratnih, a u kojima će biti smješteni glavni interni moduli Expo paviljona. U sklopu cijelog kompleksa će se nalaziti i zgrada s jednim ulazom koja će biti u centru. Imat će glavni javni ulaz i prateće objekte, kao i unutarnji i vanjski auditorij. U istom prostoru će se nalaziti i konferencijski i VIP objekti, kao i kancelarije za administraciju općeg tipa.

Osam glavnih objekata

Ideja je da se osam glavnih objekata nalaze jedan pored drugoga, duž središnjeg šetališta. Šetalište bi trebalo biti široko 40 metara, ali po potrebi i do 60 metara, kako bi se kreirao središnji trg ispred glavne, ulazne zgrade. Šetalište će biti uređeno zelenilom – kroz njega će protjecati vodeni kanal, a planirana su odmorišta i pop-up kiosci, koji će olakšati kretanje između hala.

Između hala i pored glavnog šetališta će biti manji, intimniji vanjski uređeni trgovi, koji će nuditi ugodne površine s terasama na kojima će biti smještena ponuda hrane i pića. Duž centralnog šetališta će biti i prateći objekti i sadržaji na prvom katu (sale za sastanke i sl.), koji će biti povezani mostovima preko samog šetališta.

Izdvojeni članak

Odlučeno je: Expo 2027 održat će se u Beogradu

Kružni trg

Na kraju šetališta će biti i Kružni trg – Nacionalni paviljon Republike Srbije, koji će biti glavna točka. Sagradit će se i bočni prostori, u kojima će se nalaziti glavni tematski paviljoni i drugi samostalni međunarodni paviljoni. Uredit će se i natkrivena kružna staza koja će uokviriti glavni paviljon i centralno jezero neposredno ispred centralnog amfiteatra na otvorenom. Tamo će se održavati čitav niz sportskih, glazbenih i zabavnih aktivnosti.

Planirani su odgovarajući vanjski uređeni i prilagođeni prostori oko kružne staze, za organizaciju širokog spektra aktivnosti i događaja koji će dalje usmjeravati posjetioce u vanjske paviljone. Sve hale će biti servisirane sa stražnje strane preko servisnog prstena, s malim skladištima i radionicama.

Copy link
Powered by Social Snap