Pretraga

[Fotogalerija] Pogledajte Vrtove svjetla o kojima se danas priča zbog uhićenja

A- A+

Početkom godine počela je prva faza realizacije projekta Vrtovi svjetla, projekta koji bi trebao revitalizirati zonu u neposrednoj blizini Tvornice električnih žarulja i njezin poznati toranj. Priča je to koju bi malo tko danas spomenuo da glavni investitor projekta nije uhićen i to zbog davanja mita.

Foto: Vrtovi svjetla

Lokacija budućeg projekta Vrtovi svjetla nalazi se u naselju Sigečica te se prostire na području južno od Vukovarske avenije, zapadno od Radničke ceste, istočno od Držićeve avenije i sjeverno od Slavonske avenije.

To je staro naselje koje je sačuvalo svoj šarm i urbanistički plan i gdje nije došlo do preizgradnje te ima sve potrebno za miran i obiteljski život (školu, vrtić i trgovački centar), stoji na stranicama ovog impresivnog projekta.

Foto: Vrtovi svjetla

Stanovi će imati što više vanjskih površina i to otvorenih terasa, a ne lođa koje se poslije zatvaraju i time se narušava izvorni izgled zgrade, a naglasak će biti na dobroj orijentaciji i pogledu stanova.

Ono što ih itekako čini impresivnim je i činjenica da upotrebom najmodernijih kompjuterskih programa za projektiranje i statički proračun konstrukcije, te primjenom tehnologije prednapetog betona, će se doseći najviša seizmička otpornost konstrukcije.

Dućani, pošta, banka…

U drugoj fazi projekta će se u prostorima bivše Tvornice električnih žarulja, a koji su kao arhitektonska baština pod zaštitom Ministarstva kulture, urediti poslovni sadržaji neophodni za svakodnevno ugodno življenje. Predviđeni su veliki dućan dnevne prehrane, pošta, banka, razne uslužne i ugostiteljske djelatnosti.

U galeriji pogledajte kako bi trebao izgledati projekt Vrtovi svjetla jednom kad se izgrade.

Uhićenje investitora

Ipak, vijest koja je danas odjeknula medijima daleko je od priče o impresivnom projektu.

Investitor projekta Vrtovi svjetla tvrtka je “Moja težnja” koja je u vlasništvu Milana Lončarića, jednog od uhićenih u današnjoj Uskokovoj akciji. U cijelu aferu oko projekta Vrtovi svjetla upleten je i ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić. Kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, Bačić je utjecao na Milana Bandića da ishodi sve potrebne dozvole za Milana Lončarića i projekt Vrtovi svjetla, a zbog čega je kao nagradu dobio stan u Radićevoj ulici.

Podsjetimo, kompleks Vrtovi svjetla nalazi se iza tornja bivše tvornice TEŽ koja je ugašena 2015. godine, a Lončarić je bio direktor i većinski vlasnik.

[Fotogalerija] Pogledajte Vrtove svjetla o kojima se danas priča zbog uhićenja
Share via
Copy link
Powered by Social Snap