Pretraga

Grad Našice uložio više od 7.5 milijuna kuna u industrijsku zonu u kojoj je zaposleno oko 400 ljudi

A- A+

Grad Našice uložio je više od 7.5 milijuna kuna u industrijsku zonu grada. Ovim se projektom završila izgradnja, odnosno proširenje zajedničkih koridora osnovne komunalne, energetske i prometne infrastrukture industrijske zone Našice.

Industrijska zona u Našicama, ulaz u industrijsku zonu | foto: Grad Našice

Cilj ove investicije je osigurati uvjete i jačanje atraktivnosti Grada Našica za privlačenje novih investitora, kao i jačanje poduzetničke klime lokalnog područja, piše Grad Našice. Tako je Grad, kako europskim tako i vlastitim sredstvima, uložio 7.506.451,47 kuna u izgradnju komunalne infrastrukture.

U Gradskoj vijećnici Grada Našica, u četvrtak 28. travnja, je održana završna konferencija projekta pod nazivom ‘Izgradnja osnovne i dodatne zajedničke infrastrukture u industrijskoj zoni Našice’ na kojoj se i gradonačelnik  Krešimir Kašuba osvrnuo na važnost ovog područja.

– Posebno zahvaljujem danas svim poduzetnicima koji koriste izgrađenu infrastrukturu i kao takvi doprinose razvoju Našica. Industrijska zona je od izuzetne važnosti za naš grad, a poduzetnicima je pružena partnerska ruka. Naša zona sa svojih 65 hektara pripada kategoriji srednjih do velikih zona, sa 20-ak gospodarskih subjekata i oko 400 zaposlenih osoba. Do sada je u nju uloženo 22 milijuna kuna većinom iz državnog i županijskog proračuna, a najmanje iz gradskog. U tom smjeru i nastavljamo raditi. Industrijska zona je živo tkivo, za koju očekujemo da će se nastaviti razvijati. Ispred Grada želimo jednu sinergiju s našim najvećim poslovnim subjektom NEXE d.d., ali jednako dobru i sa svim mikro, malim i srednjim poduzetnicima, izjavio je Kašuba.

Izdvojeni članak

Osijek ukinuo komunalni doprinos za gospodarstvenike i pokrenuo 2. fazu prodaje čestica u Zoni Nemetin

Realizacija projekta trajala tri godine

Ulaganjem u industrijsku zonu se osiguralo otvaranje novih radnih mjesta, a sukladno tome i smanjenje stope nezaposlenosti.

– Današnjom konferencijom službeno završavamo projekt ‘Izgradnje osnovne i dodatne zajedničke infrastrukture u industrijskoj zoni Našice’. Projekt vrijedan 7.5 milijuna kuna koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu 4.8 milijuna kuna ili 65 posto, a razdoblje provedbe projekta je bilo 35 mjeseci. Cilj projekta je podržati razvoj malog i srednjeg poduzetništva stvaranjem novih radnih mjesta. Ovim putem se zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u provedbi projekta, posebno poduzetnicima koji koriste ovu infrastrukturu i industrijskoj zoni daju smisao, rekao je Matija Brkić, direktor Našičke razvojne agencije NARA-e.

Copy link
Powered by Social Snap