Pretraga

Grad Zagreb traži izvođača radova za milijunski posao koji uključuje i novu tramvajsku prugu

A- A+

Grad Zagreb objavio je natječaj za odabir izvođača radova za prvu etapu izgradnje Sarajevske ceste s komunalnom infrastrukturom. Planiran početak radova je 1. rujan 2024. godine, a gradilište bi trebalo biti otvoreno  ukupno 12 mjeseci. Vrijednost ugovora procijenjena je na 14 milijuna eura.

ZET

ZET | foto: ZET

Grad Zagreb u Elektroničkom oglasniku javne nabave objavio je natječaj za izvođača radova koji će se uhvatiti izgradnje produžetka Sarajevska ulice koji znači i širenje tramvajske pruge. Riječ je o radovima čija se vrijednost procjenjuje na 14 milijuna eura. Rok za dostavu ponuda je 27. veljače 2024. godine.

Uz pretpostavku uspješnog natječaja za izbor izvođača, početak radova na Sarajevskoj očekujemo početkom jeseni. Kako stoji u natječaju, konkretno, 1. rujna. Dok, jednom kada se gradilište otvori cijela bi priča trebala biti realizirana unutar 12 mjeseci.

– Ove godine kreće izgradnja još jednog od naših najavljenih strateških projekata. Sarajevska cesta bit će novi, južni ulaz u Grad Zagreb, a osim toga i prvo proširenje tramvajske mreže u Zagrebu nakon dvadeset godina, poručuje gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević.

Izdvojeni članak

Gradilišta u Hrvatskoj koja će obilježiti 2024. godinu

Izvođenje Sarajevske ulice predviđeno je s dva kolnika te pješačko-biciklističkim stazama s obje strane. Osim cestovne prometnice predviđena je i izgradnja nove tramvajske pruge od Avenije Dubrovnik do Ranžirnog kolodvora u duljini od cca 2,25 km sa zaokretnicom i objektom ZET-a (otpremničkim blokom) na jugu kod Ranžirnog kolodvora. Objava natječaja za odabir izvođača radova za tramvajsku prugu planira se na proljeće.

– Realizacijom Sarajevske ulice poboljšat ćemo prometnu povezanost naselja i rasteretiti postojeću prometnu mrežu, ali i ojačati održive oblike putovanja proširenjem tramvajske mreže i izgradnjom biciklističke i pješačke infrastrukture, rekao je gradonačelnik Tomašević.

Ukupna Procijenjena vrijednost radova izgradnje ceste s komunalnom infrastrukturom i izgradnje tramvajske pruge iznosi 25 milijuna eura (bez PDV-a), za što Grad Zagreb očekuje većinsko sufinanciranje iz EU fondova. Sve u suradnji s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture.

Pogledajte ovdje gdje se trenutno u Zagrebu radi punom parom.

Copy link
Powered by Social Snap