Pretraga

Gradsko vijeće izglasalo: U Poreču se otvaraju nove pješačke zone

A- A+

Gradsko vijeće Grada Poreča-Parenzo na protekloj sjednici izglasalo je otvaranje novih pješačkih zona. Tako će ulica uz Park Olge Ban postati dijelom pješačke zone, jednako kao i Trg Rotonda ispred škole i oko crkve u Novoj Vasi, te u zoni Pical od okretišta u Špadićima do novouređenog okretišta kod hotela Parentino (ex Zagreb).

Park Olge Ban, foto: Grad Poreč

U Parku Olge Ban i u Novoj Vasi postavljaju se novi terminali, dok će na Picalu postojeća rampa biti pomaknuta bliže novom okretištu, kako bi se povećala razina svih sudionika u prometu, s obzirom na to da su pješaci, biciklisti, automobili i turistički vlakić u toj zoni dijelili istu trasu na relativno malom prostoru. Nova, proširena pješačka bit će rekreativna zona za pješake, bicikliste i ostale rekreativce, dostupna i otvorena za sve.

Pravna osnova za donošenje odluka je Zakon o sigurnosti na cestama i Statut Grada Poreča-Parenzo, nakon što je provedeno 30-dnevno savjetovanje te je dobiveno odobrenje Komisije za praćenje prometa na cestama.

Izdvojeni članak

[FOTOGALERIJA] Otvorena pješačka zona u Vlaškoj: ‘Ovo je samo prvi korak u jednoj novoj prometnoj politici grada’

Prema Odluci o uređenju prometa na području grada zonom III obuhvaćena su i Šetalište Antona Štifanića, Šetalište Ante Šonje, dio Prvomajske ulice (od raskrižja s Ulicom Vladimira Gortana do pješačkog mosta), i U naselju Červar-Porat: Riva Amfora, Trg pod Hrastom, Skalinada, Park Maestral, Park Učka, Pučki trg, Trg Sidro i šetalište (plaža) oko Červar-Porta prema Porto Bussoli.

Park Olge Ban, foto: Grad Poreč

Izmjenama Odluke o uvjetima odobravanja ulaska u pješačku zonu definiran je novi terminal Park Olge Ban, kao i uvjeti ulaska u pješačku zonu III za korisnike koji tu obavljaju ili imaju registriranu djelatnost za autotaksi službu. Dodatno, utvrđeno je vremensko razdoblje ulaska u pješačku zonu za stanare i način ulaska za hotele koji se nalaze u pješačkoj zoni, kao i prometovanje za korisnike koji obavljaju građevinske, elektro, i servisne radove ili su registrirani za iznajmljivanje unutar zone.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap