Pretraga

GreenWay Network ulaže u Hrvatsku 30 milijuna eura za razvoj ultra brzih punionica

A- A+

Tvrtka GreenWay Holding, odnosno njezina podružnica GreenWay Network d.o.o., koja je vodeći operater punionica u Slovačkoj, odlučila je uložiti u Hrvatsku 30 milijuna eura u mrežu ultra brzih punionica za električna vozila. Odnosno, u tri do pet godina planira izgraditi više od 300 ultra brzih punjača u našoj zemlji.

Punionica za električna vozila na kojoj se pune dva bijela automobila

Punionica za električna vozila | Foto: Pixabay, Joenomias

Glavni preduvjet za potpuni prelazak na električna vozila je postojanje mreže ultra brzih punionica za elektirčna vozila. To će Hrvatskoj omogućiti tvrtka GreenWay Network d.o.o.

Izdvojeni članak

Šveđani grade ‘e-autocestu’: Električna vozila će se puniti prolazeći cestom

Gradnja ultra brzih punionica za električna vozila je idući korak u modernizaciji vožnje u Hrvatskoj. Tvrtka GreenWay Network će tako za ovu svrhu uložiti 30 milijuna eura, a gradnja prvih punionica kreće već u siječnju 2024. godine. Točnije, prva punionica će biti izgrađena u Slunju, ispred Restorana Feniks, piše istarski.hr.

Kako je najavljeno, u manje od pet godina bi se trebalo izgraditi više od 300 ultra brzih punjača. Na ovaj način će svi oni koji koriste električna vozila imati bolje mogućnosti za punjenje automobila.

– Naš plan za Hrvatsku je ambiciozan, ali i realističan. U sljedećih 5 godina planiramo investirati više od 30 milijuna EUR-a u razvoj kritične infrastrukture, što podrazumijeva ulaganje u ultra brze punjače, po principu ključ u ruke, priključnih snaga 100 – 400kW na ključnim strateškim koridorima, u urbanim sredinama, u sklopu komercijalnih objekata, ali i flota, istaknuo je direktor GreenWay Network d.o.o. i Član Upravnog odbora GreenWay grupe Dino Novosel, prenosi istarski.hr.

Copy link
Powered by Social Snap