Pretraga

Hrvatski grad traži od građana da nominiraju infrastrukturne projekte do 200.000 eura

A- A+

Grad Kutina pozvao je stanovnike da dio gradskog proračuna utroše na infrastrukturne projekte koji važni u njihovim mikro zajednicama. Uzet će se u obzir svaki prijedlog, a građani će pratiti i realizaciju projekata.

Kutina

Kutina | foto: Grad Kutina

Zanimljiv poziv prema građanima uputio je Grad Kutina pozvavši ih da sudjeluju u projektu koji će im omogućiti da izravno utječu na raspodjelu sredstava gradskog proračuna kada su u pitanju komunalni i infrastrukturni projekti. Projekti mogu biti kreirani u visini do 200.000,00 eura.

Naime, Grad Kutina provod projekt ‘Zajedničko planiranje proračuna’ koji za cilj ima pružiti priliku stanovnicima Kutine da aktivno sudjeluju u uređenju grada kroz komunalne akcije koje su važne za svako gradsku četvrt, a koje ne mogu čekati da se primaknu vrhu prioritetnih lista radova od javnog interesa.

Izdvojeni članak

Šumarski fakultet pomaže u obnovi kutinskih šumskih prometnica u vrijednosti 736 tisuća eura

Kako objašnjavaju iz Grada, može se predlagati uređivanje i održavanje manjih objekata komunalne infrastrukture i manjih javnih objekata kojima se poboljšava komunalni standard građana na području mjesnog odbora, a koji nisu obuhvaćeni drugim programom. Primjerice,  manji dijelovi mjesne mreže za priključke, zelene površine, parkovi i dječja igrališta, sporedne ceste i nogostupi, kulturni, sportski i drugi javni objekti.

Prilikom prijave projekta dovoljno je opisati što bi se trebalo napraviti i gdje, uz obrazloženje zbog čega je predmet projekta važan za područje određenog mjesnog odbora. Prijedlozi se mogu podnositi elektroničkom poštom na adresu [email protected], putem Internet stranice  stranice Prijava projekta – Zajedničko planiranje proračuna (gradovi.hr)  i osobno/poštom na adresu Trg kralja Tomislava 12, Kutina najkasnije do 15. lipnja 2023. godine.

Nakon isteka roka dostave prijedloga, javno će se odlučivati o zaprimljenim prijedlozima te će se pratiti njihova realizacija. Na taj će način predlagateljima i njihovim podupirateljima biti osigurana mogućnost nadzora nad projektima koje su nominirali.

Pogledajte koji je veliki infrastrukturni projekt u tijeku od značaja za razvoj Kutine ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap