Pretraga

Inspekcija povukla kaznu za Puljka, Vila Dalmacija dobila važeću građevinsku dozvolu

A- A+

Saga o radovima na Vili Dalmaciji i novčanim kaznama koje su zbog tih radova stizale Ivici Puljku konačno je dobila epilog. Grad Split ishodio je pravomoćnu građevinsku dozvolu za uređenje objekta, a građevinska inspekcija obustavila nalog za izvršenje plaćanja 100.000 kuna, odnosno 13.272,28 eura na ime gradonačelnika Splita.

Gradonačelnik Splita Ivica Puljak | Grad Split

 

Viši građevinski inspektor obustavio je postupak kojim se gradonačelnik Splita, Ivica Puljak morao platiti novčanu kaznu od 13.272,28 eura (100 tisuća kuna) zbog radova na kanalizaciji u Vili Dalmaciji za koje nije postojala adekvatna dokumentacija. Grad Split ishodio je pravomoćnu građevinsku dozvolu koja je nedostajala.

Puljka je Inspekcija dva puta kaznila za radove u Vili Dalmacija. Prvi put zbog radova bez građevinske, a drugi put zbog neizvršavanja naloga da se stvari vrate u prvobitno stanje. U oba slučaja kazna je bila 100 tisuća kuna, i to direktno adresirana na Puljka kao odgovornu osobu Grada Splita. Radilo se inače o projektu prethodne administracije koji je dočekao novu vlast.

Izdvojeni članak

Do 2030. u Splitu revitalizacija čak 12 napuštenih industrijskih područja, širenje plinske i cestovne mreže

Naime, za vrijeme mandata gradonačelnika Andre Krstulovića Opare, izrađena je dokumentacija i potpisan je ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji. Kada je Puljak došao na vlast, stručne službe su krenule u projekt, ali se ispostavilo da je dokumentacija bila nepotpuna. Nakon toga je Puljak obustavio radove i naložio da se sve vrati u prvobitno stanje. Nakon toga je Puljkova gradska uprava dala ostavku, a gradom je upravljala povjerenica Vlade.

Povjerenica Vlade je zaprimila nalaz Državnog inspektorata, s uputom da se stvari vrate u prvobitno stanje u roku 120 dana. Nakon drugih izbora, kada se Puljak vratio na vlast, povjerenica je u primopredajnom zapisniku konstatirala da je sve vraćeno u prvobitno stanje, ali nije bilo. Prije mjesec dana, Državni inspektorat je izašao na teren, utvrdio da stvari ipak nisu vraćene u prvobitno stanje i napisao kaznu od 100.000 kuna, naslovljenu na Ivicu Puljka. Više pročitajte ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap