Pretraga

Apsurd se nastavlja: Puljak dobio još jednu kaznu od 100 tisuća kuna, kontradiktorna je s prvom

A- A+

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak dobio je novu kaznu od Državnog inspektorata, također u iznosu od sto tisuća kuna. Ovaj put, dobio je rješenje koje nalaže uklanjanje rekonstruiranog dijela. Uz činjenicu da je ovo druga kazna koja je osobno upućena gradonačelniku, apsurdna je i činjenica da je ovo rješenje u suprotnosti s prvim. Prva kazna nalaže obustavu radova, dok druga nalaže početak radova.

Gradonačelnik Puljak | Grad Split

Puljak je novo rješenje dobio 27. ožujka, a koje se tiče problema s radovima u Vili Dalmacija. Puljak se o svemu oglasio na svojoj Facebook stranici i rekao kako Inspektorat sada na tjednoj bazi štanca rješenja i kazne, s očitom namjerom da se na njih izvrši pritisak i da ih se ukloni iz političkog života.

– Nova kazna potpuno je suprotna prvoj i stavili su me u situaciju da, što god da napravim, mogu očekivati novu kaznu za nepostupanje od 120 tisuća kuna. Tome su dodali još jednu novu kaznu od 3.000 kn. Za sada su mi ispisali ukupno 203.000 kuna kazni i najavili dodatnu od 120 tisuća, napisao je Puljak.

Kontradiktorna rješenja

Prema novom rješenju, potrebno je ukloniti rekonstruirani dio, a kako je Puljak objasnio na konferenciji za medije koju je održao ovim povodom, to bi značilo vraćanje starih cijevi. Osim što se postavlja pitanje zašto bi se morale vratiti stare cijevi, sasvim je jasno da to uopće nije opcija jer starih cijevi više ni nema.

Kako je pojasnio na konferenciji, nalazi se u pat poziciji te će u svakom slučaju prekršiti jedno od dva izdanja rješenja i tako platiti jednu od dvije kazne. Rekao kako ni pravnici trenutno ne znaju što treba točno napraviti jer imaju dva kontradiktorna rješenja.

Izdvojeni članak

Samo u Hrvatskoj: Puljak dobio kaznu od sto tisuća kuna za pogrešno postupanje njegovog prethodnika

Prva kazna

Podsjećamo, Puljak je prije desetak dana dobio prvu kaznu od sto tisuća kuna, i to za pogrešno postupanje njegovog prethodnika, HDZ-ovog Andre Krstulovića Opare. U pitanju je izvođenje radova na rekonstrukciji vodovoda i kanalizacije u Vili Dalmaciji, koje je pokrenuo Opara, a potpisala povjerenica Vlade.

Za vrijeme mandata gradonačelnika Andre Krstulovića Opare, izrađena je dokumentacija i potpisan je ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji. Kada je Puljak došao na vlast, stručne službe su krenule u projekt, ali se ispostavilo da je dokumentacija bila nepotpuna. Nakon toga je Puljak obustavio radove i naložio da se sve vrati u prvobitno stanje. Nakon toga je Puljkova gradska uprava dala ostavku, a gradom je upravljala povjerenica Vlade.

Copy link
Powered by Social Snap