Pretraga

Stigle kaznene prijave: Poduzetnik Zoran Pripuz mora srušiti ilegalne objekte na Murteru

A- A+

Privatni poduzetnik Zoran Pripuz mora srušiti objekte koje je na otkupljenim parcelama, unatoč ranijim zabranama, ilegalno sagradio na otoku Murteru. Odluku o rušenju donijela je inspekcija Državnog inspektorata nakon obavljenog nadzora u uvali Vučigrada na Murteru. Pripuz je kamenim zidovima opasao cijeli rt te skoro 3.000 kvadrata izvan građevinskog područja.

Pogled na Pripuzov kameni zid i ilegalno sagrađene objekte

Pogled na Pripuzov kameni zid i ilegalno sagrađene objekte | Foto: Jutarnji list screenshot

Inspektorat je zatvorio Pripuzovo gradilište 20. lipnja te zabranio pristup i daljnje radove. Unatoč odluci, radovi su nastavljeni te su na zapečaćeno gradilište dovedene dvije mobilne kućice. Navodno je planirana i izgradnja nekretnine, a uporište za to investitor nalazi u stanju čestice na rtu iz 1968. godine. Šibensko-kninska županija, u kojoj se nalazi ova uvala na Murteru, odobrila je na spornom području pružanje smještaja za kamp od deset mobilnih kućica, ali je nakon zabrane radova najavljena revizija te odluke. Na koji način se Crna Gora nosi s ilegalnom gradnjom, pogledajte ovdje.

Izdvojeni članak

Crna Gora ruši rekorde s ilegalnom gradnjom: 100 tisuća bespravno sagrađenih objekata nitko ne dira

– Inspekcijskim nadzorom utvrđena je povreda zakonskih propisa iz nadležnosti građevinske inspekcije slijedom čega je doneseno rješenje o uklanjanju bespravno izgrađenih građevina. Kontrolom izvršenja rješenja utvrđeno je kako investitor nije u propisanom roku postupio po Rješenju, kažu iz Državnog inspektorata za Index.hr.

Inspekcija je izdala novčanu kaznu od 6.636,14 eura kojom se investitora prisiljava na obustavu građenja te još jednu, također od 6.636,14 eura, kojom se investitora prisiljava na izvršenje rješenja o uklanjanju. Izdan je i prekršajni nalog investitoru u iznosu od 1.655,00 eura jer nije uklonio predmetne građevine.

– Isto tako, podnesene su kaznene prijave radi kaznenih djela iz članka 212. i članka 317. Kaznenog zakona, tj. radi počinjenja kaznenog djela građenja izvan građevinskog područja, u zaštićenom području – zaštićeni obalni pojas (ZOP), te unutar obuhvata zaštićene ekološke mreže – Nature 2000, HR2001050 Murter (POVS), kao i radi počinjenja kaznenog djela ‘Skidanje i povreda službenog pečata i znaka’, opisano i kažnjivo po članku 317. Kaznenog zakona, dodaju iz Državnog inspektorata.

Copy link
Powered by Social Snap