Pretraga

Na Korčuli će se graditi nova luka: Ukupna vrijednost projekta je 189.7 milijuna kuna

A- A+

Sredinom ovog tjedna potpisan je ugovor s izvođačem radova na izgradnji nove luke Korčula. Dotična će se graditi na lokaciji Polačište, a ukupna vrijednost projekta je 189.7 milijuna kuna.

Prigoda potpisivanja ugovora za novu luku Polačište | foto: Dubrovačko-neretvanska županija

Projekt, između ostaloga, obuhvaća i izgradnju dviju operativnih obala u duljini 218 i 125 metara, gata pomorskog graničnog prijelaza duljine 50 metara, gata za prihvat trajekata u duljini 80 metara, zgrade pomorsko-putničkog terminala i drugih sadržaja.

Ugovor su u Dubrovniku potpisali ravnatelj Županijske lučke uprave Korčula, Ante Tvrdeić, i predstavnik zajednice ponuditelja Aquamont service Zdenko Dvornik. Prigodi su nazočili i premijer Andrej Plenković i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

Izdvojeni članak

Uskoro gotova sanacija male luke Zenta: Investicija vrijedna 25 milijuna kuna

Vrijednost ovog ugovora za izgradnju je 135.9 milijuna kuna s PDV-om, a rok izvođenja radova je 30 mjeseci. Izgradnja ove nove luke će omogućiti nesmetano funkcioniranje redovnog brodskog, brzobrodskog i trajektnog prometa na području Korčule čime će se poboljšati i kvaliteta života stanovnika.

Copy link
Powered by Social Snap