Pretraga

Kreće se u izgradnju novog centra za gospodarenje otpadom: Projekt vrijedan 400 milijuna kuna

A- A+

Već dugo vremena se traže razna rješenja i inovacije kao odgovor na sve veći problem gospodarenja otpada, a najnovija vijest je ta da se kreće u projektiranje i izgradnju novog centra za gospodarenje otpadom, Lučino razdolje u Dubravačko-neretvanskoj županiji. Projekt je vrijedan 400 milijuna kuna, a njegov završetak projekta se očekuje kroz tri godine.

Ministar Filipović na potpisivanju ugovora o projektiranju i izgradnji Centra za gospodarenje otpadom Lučino razdolje, foto: Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja

Ministar Davor Filipović sudjelovao je na potpisivanju ugovora o projektiranju i izgradnji Centra za gospodarenje otpadom Lučino razdolje koji su potpisali direktor Agencije za gospodarenje otpadom Dubrovačko-neretvanske županije Josip Bačić i predstavnik zajednice ponuditelja Magnum supra i Elektrocentar Petek.

Vrijednost potpisanog ugovora je 400 milijuna kuna bez PDV-a, a rok za završetak projekta je 3 godine. Ministar Filipović čestitao je Dubrovačko-neretvanskoj županiji i Agenciji za gospodarenje otpadom na uspješnoj pripremi i ustrajnom radu na projektu naglasivši kako će Vlada Republike Hrvatske podržati ovaj, kao i druge centre kojima je cilj kvalitetno gospodarenje otpadom i zaštita okoliša.

Izdvojeni članak

Prvi dalmatinski i treći hrvatski centar za gospodarenje otpadom s probnim radom kreće u rujnu

Potpisivanju ugovora nazočili su i župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić, zamjenik župana Joško Cebalo, saborski zastupnik Branko Bačić te v. d. direktorice Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Alenka Košiša Čičin-Šain.

Kreće se u izgradnju novog centra za gospodarenje otpadom: Projekt vrijedan 400 milijuna kuna
Share via
Copy link
Powered by Social Snap