Pretraga

Lipanj bilježi porast obujma građevinskih radova od 11,3 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine

A- A+

Jučer su iz Državnog zavoda za statistiku stigli privremeni podaci o obujmu građevinskih radova u lipnju 2021. godine. Naime, obujam građevinskih radova u lipnju ove godine bio je veći u odnosu na isti mjesec prošle godine, a povećanje je također zabilježeno i u odnosu na svibanj 2021. godine. Osim toga, najveći je broj radnih sati na gradilištima u lipnju ove godine odrađen na novogradnji.

Obujam građevinskih radova

Obujam građevinskih radova u lipnju 2021. godine veći je za 11,3 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine | foto: DZS

Izdvojeni članak

Eksplozija izdanih građevinskih dozvola u 2021: Najviše se radi zgrada

 

Iz Državnog zavoda za statistiku u četvrtak, 26. kolovoza, stigli su privremeni podaci o obujmu građevinskih radova u lipnju 2021. godine. Naime, fizički obujam građevinskih radova u lipnju bio je za 11,3 posto veći u odnosu na isti mjesec prošle godine, a također je povećan i u odnosu na svibanj 2021. godine i to za 2,1 posto. Štoviše, lipanj je tako bio čak trinaesti uzastopni mjesec rasta obujma građevinskih radova na godišnjoj razini.

Prema privremenim podacima Državnog zavoda za statistiku, u lipnju je ove godine obujam radova izvedenih na zgradama bio veći za 11,6 posto u odnosu na lipanj prošle godine, a za 10,8 posto povećan je i obujam radova na ostalim građevinama.

Ako se lipanj 2021. godine uspoređuje sa svibnjom iste godine, onda je obujam građevinskih radova na zgradama veći za 3,4 posto, dok je na ostalim građevinama povećan za 2 posto. Osim toga, u lipnju je ove godine 62 posto radnih sati na gradilištima odrađeno na novogradnji, a 38 posto na rekonstrukcijama, popravcima i održavanjima. Na zgradama je pak odrađeno 50,5 posto radnih sati, a na ostalim građevinama 49,5 posto.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab
Copy link
Powered by Social Snap