Pretraga

Ljubav živi i izvan četiri zida: IKEA Hrvatska podigla zastavu duginih boja te dala podršku LGBT+ zajednici

A- A+

Obilježavajući ovogodišnji Međunarodni dan borbe protiv homofobije, transfobije i bifobije (IDAHOT) 17. svibnja, IKEA Hrvatska pokreće kampanju ‘Ljubav živi i izvan četiri zida’, zalažući se za veću ravnopravnost i snažniju uključivost svih LGBT+ osoba.

Podizanje zastave duginih boja | foto: IKEA Hrvatska

Kao znak solidarnost s LGBT+ zajednicom, djelatnici tvrtke IKEA podigli su zastavu duginih boja ispred robne kuće IKEA Zagreb.

IKEA Hrvatska odlučila je na poseban način obilježiti ovogodišnji Međunarodni dan borbe protiv homofobije, transfobije i bifobije pokretanjem kampanje ‘Ljubav živi i izvan četiri zida’.

– U tvrtki IKEA proslava IDAHOT-a znači isticanje naše predanosti stvaranju uključivog radnog okruženja u kojem se svi naši LGBT+ kolege osjećaju dobrodošlo, poštovano i cijenjeno zbog onoga što jesu. Želimo pokazati ljudima da je ljubav, bez obzira na to kakva, prevelika da stane u četiri zida. Jednostavno – njoj treba više prostora. Kao tvrtka koja se vodi vizijom stvaranja boljeg svakodnevnog života za što više ljudi, osjećamo odgovornost i povlasticu što možemo podržati pozitivne društvene promjene, navodi Nikolaos Migkianis, menadžer tržišta IKEA Hrvatska.

Podizanje zastave duginih boja | foto: IKEA Hrvatska

Iz kompanije navode i način na koji kupci mogu iskazati svoju solidarnost s pripadnicima LGBT+ zajednice kupnjom SSTORSTOMMA torbe u duginim bojama, koja će se prodavati u robnoj kući IKEA Zagreb tijekom kampanje.

– Dio prihoda od prodaje donirat će se LGBT centru Split koji brani i promiče LGBT+ prava u Hrvatskoj, dodaju iz IKEA Hrvatska.

Podizanje zastave duginih boja | foto: IKEA Hrvatska

Copy link
Powered by Social Snap