Pretraga

Ludbreška kinodvorana će uskoro zasjati u potpuno novom ruhu: ‘Ova dvorana neće podsjećati na našu staru dvoranu, kakvu svi pamtimo’

A- A+

Već pet mjeseci se intenzivno radi na obnovi ludbreške kinodvorane. Nakon obnove, unutrašnjost dvorane će poprimiti potpuno novi izgled, a nakon završetka građevinskih i obrtničkih radova, slijedi namještanje kinodvorane te instaliranje audio i vizualne opreme.

Kinodvorana u Ludbregu | foto: Grad Ludbreg

Prošlo je već pet mjeseci od početka radova, a početna faza obuhvaća građevinske i obrtničke radove, piše Grad Ludbreg. Branko Dijanošić, ravnatelj Centra za kulturu i informiranje ‘D. Novak’, je objasnio što će se sve promijeniti i obnoviti u dvorani.

– Radi se o potpunom preuređenju dvorane. Novi je izgled unutrašnjosti, novi je strop, rasvjeta u dvorani. Kompletna rasvjeta pozornice s modernim reflektorima. Pod dvorane je drugačije uređen, stepeničasto, a pozornica dobiva kazališni drveni pod. Ova dvorana neće podsjećati na našu staru dvoranu, kakvu svi pamtimo, rekao je Dijanošić.

Kinodvorana u Ludbregu | foto: Grad Ludbreg

Nakon završetka građevinskih radova, u vrijednost od 1.500.000 kuna, bit će montirana i nova sjedišta te postavljeni novi zastori koji su trenutno u izradi. Kasnije će biti instalirana i audio i vizualna oprema. U novoj uređenoj dvorani će se održavati različiti kulturno-umjetnički programi, ali će se na novoj digitalnoj opremi ponovno početi prikazivati i kino projekcije. Iako će kino oprema biti isporučena najkasnije do rujna, svi ostali radovi bi trebali završiti do kraja ovog mjeseca.

Izdvojeni članak

Otvorena Providurova palača u Zadru: Projekt obnove vrijedan više od 66 milijuna kuna

Gradnju, rekonstrukciju i opremanje ove kulturne infrastrukture sufinancira Ministarstvo kulture i medija u iznosu od 300.000 kuna, a ostatak potrebnih sredstava je osigurao sam Centar.

Copy link
Powered by Social Snap