Pretraga

Mate Rimac: ‘Razmišljamo već o Campus II koji će biti višestruko veći’

A- A+

Mate Rimac se danas oglasio na svojem Facebook profilu putem statusa, u kojem je prokomentirao nekoliko kritika, ali i najavio nove poslovne pothvate. Između ostalog, spomenuo je i potencijalnu izgradnju još jednog kampusa, koji bi još veći od onog koji se trenutno gradi u Kerestincu.

Rimčev kampus u Svetoj Nedelji, foto: Facebook, https://www.facebook.com/photo?fbid=10228946861034805&set=pcb.10228946865954928

Mate Rimac je vrlo uspješan hrvatski poduzetnik i inovator, koji je uspio u tome da se u Hrvatskoj proizvode najbrži električni automobili. U statusu se tako obračunao s ‘hejterima’ koji ne razumiju koliko je to velika stvar za hrvatsko gospodarstvo.

Kako je objasnio, upravo se zbog toga u Hrvatskoj otvorilo 2.000 novih radnih mjesta, od čega ih je preko 1.000 za inženjere. Privuklo se 830M eura kapitala velikih investitora, a doselilo se i preko 400 stranih stručnjaka. Pohvalio se i činjenicom da u Zagreb svakodnevno dolaze delegacije proizvođača automobila. Naravno, osvrnuo se i na svoj veliki projekt kampusa u Kerestincu kraj Svete Nedelje.

Izdvojeni članak

[FOTO] Pogledajte kako napreduju radovi na Rimčevom kampusu

– Kampus, razvojno-istraživački centar od 100.000 m2 i preko 200M Eura investicije je već ‘rasprodan’ (svi prostori predviđeni za poznate projekte) i razmišljamo već o Campus II koji će biti višestruko veći. Da, znali smo promašit rokove i neke stvari traju duže od očekivanog, ali ovakve stvari se ne rade preko noći. Od kockice i prvog zaposlenog je prošlo 11 godina – mislim da i nije toliko loše, napisao je Rimac.

Kampus koji Rimac trenutno gradi je jedna od najvećih građevinskih i financijskih investicija u hrvatskom gospodarstvu do sada, kojeg će u Kerestincu kod Svete Nedjelje graditi samoborska građevinska tvrtka Facies prema projektu studija 3LHD. Više o tome možete pročitati ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap