Pretraga

Miniranje tunela pošlo po krivu, Omišani u strahu: Kamenje letjelo po kućama, oštetilo je i zidove

A- A+

Na omiškoj obilaznici u tijeku je probijanje tunela kroz Omišku Dinaru uz koji mora postojati i prolaz za pješake iz toga ovih dana traje miniranja stijena, a činilo se i kako su lokalni stanovnici na praskove i eksplozije u blizini već navikli. Na žalost, sve je pošlo po krivu prekjučer kada ne samo da su posljedice miniranja osjetili stanovnici već i njihova imovina.

Foto; Unsplash

– Za vrijeme miniranja poletjela su kamenja na sve strane. Oštećena je hauba jednog automobila, napukao je zid kuće, bilo je oštećenih krovova. Također, kamenje je padalo po ulici i sva sreća da u to vrijeme nitko nije prolazio jer je moglo biti i ozlijeđenih, kazala je jedna stanovnica omiškog naselja Borik.

Prema pisanju Slobodne Dalmacije do incidenta je došlo kada je eksplozija probila zaštitnu ogradu koju je Strabag postavio za taj nužni izlaz iz tunela koja je, eto, epicentar svega opasnoga što se događalo dvjesto – tri stotine metara zračne linije niže na adresama Put Borka i u ulici Fra Stjepana Vrlića koja se nalazi paralelno pored nje.

Letjelo je tridesetak sekundi sitno kamenje, pijesak i zemlja, ali bogme bilo je i odlomljenih bovana koji mogu ubiti čovjeka na licu mjesta, kao što je onaj težine oko kilograma koji je pao na dio kuće Ivana Krcatovića, na adresi Put Borika 11, piše Slobodna Dalmacija.

Izdvojeni članak

Zatvorena državna cesta D70, na gradilištu omiške obilaznice odvalio se komad brda

Djelatnici tvrtke Strabag, koja izvodi radove, odmah nakon incidenta spustili su se u naselje i raspitivali se o šteti, a sve oštećeno obećali su sanirati, unatoč tome što je pomalo zabrinjavajuće što jača miniranja nisu bila najavljena kako bi građani mogli zaštititi sebe i svoju imovinu, piše Dalmacija Danas.

 

 

Copy link
Powered by Social Snap