Pretraga

Zatvorena državna cesta D70, na gradilištu omiške obilaznice odvalio se komad brda

A- A+

Državna cesta D70 zatvorena je, a stanovnici omiškog zaleđa od danas mogu koristiti brodice preko Cetine. Radovi uključuju i miniranje te obaranje nestabilnih kamenih blokova s litice.

Foto: Pixabay

Državna cesta D70 zatvorena je, a brodice će postati svakodnevno prijevozno sredstvo. Cesta je zatvorena zbog radova na izgradnji obilaznice Omiš, a radovi uključuju i miniranje te obaranje nestabilnih kamenih blokova s litice.

Tako se danas može vidjeti veliki odron. Urušio se privremeni zemljani pokos na zapadnoj strani kanjona, na trasi ceste koja će voditi od Naklica prema Omišu. Riječ je o predusjeku na ulazu u gradilište tunela kroz brdo Komorjak, iz kojeg bi vozila trebala “izbiti” na planirani most preko Cetine, piše Slobodna Dalmacija.

Izdvojeni članak

Kaos u Dalmaciji: Zatvara se ključna cesta, do grada će se dolaziti brodicama

Čeka se sanacija

S brda se “spustio” betonski pokrov zemljanog usjeka, dug 50-ak metara i visok više od 10 metara, a kako doznaje Slobodna Dalmacija, obavit će se sanacija, a usporedno s tim, kada se zatvori kompletan prolaz postojećom cestom koja vodi zapadnom obalom kanjona Cetine, radit će se na sigurnosti kamene litice.

Budući da postoji mogućnost da blokovi padnu na državnu cestu u čijim se temeljima nalaze energetski kabeli i magistralni vodovod kojim se opskrbljuje šire omiško područje i otoci Brač, Šolta i Hvar, sve instalacije treba zaštititi.

Copy link
Powered by Social Snap