Pretraga

Kaos u Dalmaciji: Zatvara se ključna cesta, do grada će se dolaziti brodicama

A- A+

Zbog radova na obilaznici zatvara se prometna žila kucavica od Omiša prema Gatima, kojom na dan prođu tisuće automobila i putnika zbog čega je za stanovnike organiziran prijevoz brodom. Ipak, brojni gospodarstvenici negoduju.

Foto: Pixabay

Zatvara se prometna žila kucavica od Omiša prema Gatima, zbog čega će idući tjedan brod prevoziti stanovnike prema Omišu i obrnuto, piše N1.

Do zatvaranja je došlo jer se u ovom trenutku na omiškoj obilaznici probija tunel, a zbog spomenutih radova putnike će prevoziti brodice nizvodno Cetinom dok će sav promet vozilima ići desecima kilometara okolo ne bi li se došlo do grada.

– To je tri puta veći trošak goriva nego šta je dosad za 5 min do Omiša moramo 25 km u jednom 25 u drugom vozit, kazali su stanovnici dok brojni poduzetnici iz obližnje gospodarske zone kažu da će zbog zatvaranja ceste doći i do otkaza.

– Mi imamo ljude koji su bolesni koji nemaju auta, koji ne voze, Hitna pomoć su rekli da će dolaziti sa Šestanovca. Mislim Šestanovac je udaljen ne znam ni ja koliko od Omiša, to je predaleko. Neka nekog strefi srce…, kazala je Dolores Filipović, predsjednica Mjesnog odbora Zakučac za N1.

Izdvojeni članak

Bivša vojarna postaje novi koncertni prostor, skate park i dvorana za penjanje

‘Počeli smo na Mars ići, a nismo u stanju premostit 60 metara Cetine’

Pontonski most, trajekt – ništa od toga odgovorni nisu prihvatili kao opciju rješenja problema zbog čega su mještani vidno ogorčeni.

– A šta ću poručit. 21. stoljeće počeli smo na Mars ići, a nismo u stanju premostit 60 metara Cetine, govore.

Cesta se zatvara od 10. ožujka do najkasnije prvi srpnja. Rizična je i plovidba niz Cetinu zbog padanja stijena. No iz Hrvatskih cesta poručuju – sigurnost će biti na što većoj razini. Izgradnja cijele omiške obilaznice stoji blizu 180 milijuna kuna. I rok za završetak je rujan iduće godine.

Copy link
Powered by Social Snap