Pretraga

Nastavlja se trend: Na gradilištima više posla nego prije godinu dana

A- A+

Prema najnovijim statistikama, obujam građevinskih radova u siječnju 2022. veći je za 4,3 posto nego u siječnju 2021. godine. No, u odnosu siječnja i prethodnog mu prosinca, obujam građevinskih radova se smanjio za 0,3 posto. U odnosu na 2015. godinu, ukupni obujam radova je i dalje veći od 60 posto.

Obujam građevinskih radova | DZS

Što se tiče odrađenih sati na gradilištima, najviše je odrađeno na novogradnji zgrada čak 38,6 posto, dok je novogradnja ostalih građevina na 13,8 posto. od ukupnog broja odrađenih sati.

Izdvojeni članak

Ulazak u godinu bolji od prošlog: Izdano više građevinskih dozvola

DZS zgrade definira kao stalne građevine koje imaju krovište i vanjske zidove, sagrađene su kao samostalne uporabne cjeline koje pružaju zaštitu od vremenskih i drugih vanjskih utjecaja, a namijenjene su stanovanju, obavljanju neke djelatnosti ili smještaju i čuvanju životinja, robe, opreme za različite proizvodne i uslužne djelatnosti itd. No, i građevine koje imaju krov, ali ne i sve zidove. Ostale građevine jesu sve građevine koje nisu zgrade, npr. ceste, pruge, cjevovodi, mostovi, brane, sportski tereni itd.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap