Pretraga

NK Osijek uskoro seli na novi stadion: Ususret kraju radova, povećan broj mjesta

A- A+

Jedan od najiščekivanijih projekata trenutno u Hrvatskoj je sasvim sigurno i dovršetak izgradnje novog stadiona NK Osijek. Izgradnja je tekla nešto sporijim tempom zbog promjene glavnog izvođača, ali čini se da će do preseljenja na Pampas doći najkasnije do kraja 2022. godine.

Stadion na Pampasu u procesu izgradnje | foto: NK Osijek

Kako piše Glas Slavonije, možemo očekivati da će NK Osijek najkasnije do kraja 2022. godine dobiti novi stadion, uz koji će se nalaziti i trening-kamp. Tamo će se nuditi svi potrebni sadržaji za trening prve momčadi, ali i Školu nogometa.

– Svi željno čekamo završetak i preseljenje u naš novi dom. Dobit ćemo najmoderniji i najfunkcionalniji nogometni kamp i stadion ne samo u Hrvatskoj nego i šire. Sve to ne bi bilo moguće bez jednog čovjeka, Lörinca Meszarosa, koji je 2016. došao i spasio klub kada smo bili u situaciji da ne možemo platiti ni ratu predstečajne nagodbe. On nam od samog početka daje snažnu financijsku i moralnu potporu za sve što radimo, rekla je Valentina Koprivnjak, članica Uprave NK Osijek.

Izdvojeni članak

Opet pomaknuti rokovi izgradnje Osijekovog stadiona: Trebao je biti gotov prije 2 godine

Sam projekt je od početka doživio nekoliko promjena, a između ostalog je povećan i kapacitet, koji će biti 13005 mjesta. Dodatna mjesta su ‘pronađena’ zato što je napravljena optimizacija zapadne tribine, gdje su ubačeni smještajni kapaciteti za igrače. Također, manje tribine za 500-ak gledatelja će biti izgrađene na tri pomoćna terena. Na sredini zapadne tribine će se nalaziti i restoran, dok će ispod jugozapadne tribine biti Fan shop.

Tehničke detalje projekta, i u kojoj se fazi on trenutno nalazi, iznio je glavni nadzorni inženjer, Hrvoje Sučić.

– U tijeku su radovi na svim segmentima gradilišta. Prije svega, kolnička konstrukcija manipulativnih vanjskih cesta i parkinga s 890 parkirnih mjesta, rade se opločnjaci na trgu istok, a na pomoćnim terenima glavni, završni filtarski sloj, nakon čega slijedi ugradnja trave. Što se visokogradnje tiče, radovi armirano-betonske konstrukcije su 95 posto završeni. Za 2-3 tjedna očekuje se završetak posljednja četiri reda jugozapadne tribine, čime će biti završeni grubi radovi kompletne konstrukcije stadiona. Usporedno se postavljaju svi slojevi ravnog krova, obavljaju se instalaterski radovi na sve četiri etaže zapadne građevine, koja je, vjerojatno, trenutačno najveća građevina koja se gradi u Osijeku. Najveću frekvenciju radova očekujemo za dva do tri tjedna. Trenutačno je ovdje pod okriljem glavnog izvođača Strabaga čak 30 tvrtki koje su podizvođači i više od 200 radnika, objasnio je Sučić.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap