Pretraga

Novi najveći infrastrukturni projekt u Hrvatskoj: Potpisan ugovor za rekonstrukciju željeznice

A- A+

Tek dva dana nakon što je svečano otvoren Pelješki most, koji je bio najveći infrastrukturni projekt u Hrvatskoj financiran sredstvima Europske unije, potpisan je ugovor za jedan još veći. U pitanju je rekonstrukcija postojećeg i izgradnja drugog kolosijeka na dionici željezničke pruge Hrvatski Leskovac – Karlovac.

EU fondovi

Projekt je sufinanciran iz EU fondova | foto: HŽ Infrastruktura

U Karlovcu je 28. srpnja potpisan ugovor za rekonstrukciju postojećeg i izgradnju drugog kolosijeka na dionici željezničke pruge Hrvatski Leskovac – Karlovac, duljine 44 km. Projekt je vrijedan 2,721 milijardi kuna, a sufinancira ga Europska unija. Njime bi se trebala poboljšati konkurentnost luke Rijeka koja će na taj način biti povezanija s tržištima srednje Europe, piše HRT.

– Krećemo u još jedan veliki i važan infrastrukturni projekt u okviru ulaganja u prometnu infrastrukturu, vrijedan 2,7 milijardi kuna. Drago mi je da ćemo na taj način dati vrlo bitan doprinos izgradnji nizinske pruge ZG-RI, rekao je Andrej Plenković, predsjednik Vlade.

Izdvojeni članak

Napokon kreće gradnja: Odbačena žalba turske tvrtke, Strabag gradi dionicu Hrv. Leskovac – Karlovac

Podsjećamo, tek nedavno se saznalo da će izvođač radova biti Strabag, nakon što se cijeli proces oduljio zbog žalbi drugoplasirane tvrtke iz Turske. Više o tome možete pročitati ovdje. Na potpisivanju ugovora u Karlovcu je uz premijera bio i Oleg Butković, ministar mora, prometa i infrastrukture.

– Sljedećih desetak godina će biti najviše ulaganja u željeznice, to je desetljeće željeznice. Mi želimo da Hrvatska, kao što ima moderno izgrađenu infrastrukturu, isto tako ima i modernu željeznički sustav na zavidnoj europskoj razini, kao što to imaju neke druge zemlje, istaknuo je Oleg Butković.

Copy link
Powered by Social Snap