Pretraga

Novi projekt za mlade obitelji: Naselje prijateljstva imat će 200 obiteljskih kuća, trgovački centar i crkvu

A- A+

Novim projektom Općine Čepin nastoji se pomoći mladim obiteljima u rješavanju njihovog stambenog pitanja i to izgradnjom čak 200 obiteljskih kuća u Naselju prijateljstva. Općina je ishodila građevinske dozvole za izgradnju vodovodne infrastrukture, a trenutno je u tijeku faza prikupljanja podataka zainteresiranih za kupnju zemljišta.

Naselje prijateljstva | foto: Općina Čepin

Na prostoru Naselja prijateljstva previđa se izgradnja 200 obiteljskih kuća, trga, trgovačkog centara te crkve.

Općina Čepin krenula je u realizaciju projekta kojim se nastoji riješiti stambeno pitanje mladih obitelji, a koji predviđa izgradnju čak 200 obiteljskih kuća u Naselju prijateljstva. Trenutno je u tijeku ishođenje dozvole za rekonstrukciju prometnica u Naselju u kojem će parcelizirana zemljišta biti ustupljena mladim obiteljima za izgradnju njihovih domova.

Općina trenutno provodi upitnik s ciljem utvrđivanja interesa za kupnju zemljišta u Naselju prijateljstva.

Naselje prijateljstva | foto: Općina Čepin

Izgled budućeg naselja

Građevinske parcele u Naselju prijateljstva zainteresirane osobe moći će, navode iz Općine, kupiti po iznimno povoljnim uvjetima. Nakon odluke o kupnji obitelji će moći odabrati i jedan od ponuđenih projekata izgradnje obiteljske kuće, a koje je Općina osigurala kako bi olakšala postupak ishođenja građevinske dozvole.

Naselje prijateljstva | foto: Općina Čepin

– Kupcima parcele na raspolaganju je nekoliko tipova kuća među kojima mogu izabrati onu koja najviše odgovara njihovim potrebama, navode iz Općine.

Nakon provođenja upitnika, koji je ujedno i iskaz interesa, Općina će prikupljene podatke iskoristiti u svrhu pripreme projekata sukladno interesu zainteresiranih mještana s ciljem rekonstrukcije postojećih i izgradnje novih objekata u Naselju prijateljstva.

Naselje prijateljstva | foto: Općina Čepin

Copy link
Powered by Social Snap