Pretraga

Novoizgrađeni kanalizacijski sustav aglomeracije Šibenik postao je meta za ilegalne priključke

A- A+

Iako se šibenski projekt aglomeracije približio svom samom kraju, izgleda da priča s izgradnjom kanalizacijskog sustava na području Jadrtovca, Zablaća i Brodarice još uvijek nije gotova. Naime, neki od stanovnika odlučili su iskoristiti novi sustav pa su se na njega ilegalno priključili.

aglomeracija šibenik

Aglomeracija Šibenik | foto: Grad Šibenik

Zbog pojave ilegalnih priključaka na novoizgrađenom sustavu kanalizacije morali su reagirati i iz gradskog Vodovoda.

Kao što smo već pisali, projektom aglomeracije Šibenika obuhvaćena je izgradnja i dogradnja kanalizacijske i vodovodne mreže grada u vrijednosti od 397 milijuna kuna. No, iako se projekt bliži svome kraju, s posljednjim radovima planiranim za jesen ove godine, izgleda da priča oko šibenske aglomeracije još uvijek nije gotova.

Naime, novoizgrađenu kanalizaciju neki od stanovnika odlučili su malo bolje iskoristiti pa su na novi sustav ilegalno postavili svoje priključke.

Oglasili se iz Vodovoda

Zbog novonastalih okolnosti stiglo je i priopćenje iz šibenskog Vodovoda koje prenosimo u cijelosti.

Vodovod i odvodnja d.o.o, kao javni isporučitelj vodne usluge obavještava stanovnike na području Jadrtovca, Brodarice i Zablaća kako se određeni broj korisnika protupravno priključio (bez prethodne suglasnosti i dopuštenja) na novoizgrađeni kanalizacijski sustav aglomeracije Šibenik.

Zbog takvih protupravnih priključenja nije moguće dovršiti radove na kanalizacijskoj mreži i crpnim stanicama, te nije moguće provesti tehnički pregled i ishoditi uporabnu dozvolu. Pored toga, za istaknuti je da ovakva postupanja pojedinaca značajno odgađaju početak rada cijelog kanalizacijskog sustava, a samim time se čini ogromna šteta, kako javnom isporučitelju, tako i široj društvenoj zajednici.

Izdvojeni članak

Šibenska aglomeracija polako se bliži svome kraju: Odrađeno 99,5 posto projekata vrijednog skoro 400 milijuna kuna

Protiv svih protupravnih korisnika koji su se bez prethodne suglasnosti i dopuštenja ovog Društva priključili na novoizgrađeni kanalizacijski sustav, bit će pokrenuti odgovarajući zakonski postupci pred nadležnim institucijama te će se poduzeti sve mjere za naknadu štete uzrokovane neovlaštenim korištenjem kanalizacijskog sustava, dok će njihovi protupravni priključci biti zapečaćeni.

Pozivamo sve stanovnike da se u nijednom slučaju ne priključuju na kanalizacijski sustav bez prethodne suglasnosti i odobrenja ovog Društva, navode iz Vodovoda prenosi ŠibenikIN.

Copy link
Powered by Social Snap