Pretraga

Otvoren natječaj za zakup 30 državnih poslovnih prostora u 10 gradova

A- A+

Prostori se daju u zakup na period od 10 godina, a nalaze se u nekoliko hrvatskih gradova. Poslovni prostori mogu se pogledati drugi tjedan u studenome u zadanim terminima, a ponude se primaju do 26. studenoga u 12 sati.

prostor za zakup | izvor: Državne nekretnine d.o.o.

Državne nekretnine d.o.o. objavile su danas javni poziv za zakup više desetaka poslovnih prostora u vlasništvu Republike Hrvatske. Ukupno se radi o 30 poslovnih prostora u 10 gradova, a to su Zagreb, Varaždin, Osijek, Slavonski Brod, Vukovar, Karlovac, Pula, Rijeka, Split i  otok Cres. Na području Zagreba u zakup se daje 18 prostora, čije lokacije se protežu od samog centra kao što su Trg bana Josipa Jelačića i Dežmanov prolaz pa do treće zone. Početne cijene zakupa u Zagrebu variraju ovisno o lokacijama, od npr. za prostor od 105 m2  u Tkalčićevoj ulici ili 108 kn/m2 za prostor od 11 m2 u Prolazu sestara Baković.

Poslovni prostori Trg bana Jelačića | izvor: Državne Nekretnine d.o.o.

Ponuđeni poslovni prostori površinom sežu od 10 do preko 400 četvornih metara, a najveći je onaj od 418 m2 i nalazi se u Vukovaru te se iznajmljuje po početnoj cijeni od 50 kn/m2. Poslovni prostori mogu se pogledati u zadanim terminima drugi tjedan u studenome, a u zakup se daju u viđenom stanju na vrijeme od 10 godina te su zakupnici prvi mjesec oslobođeni plaćanja zakupnine.

U natječaju je navedeno kako pravo na sudjelovanje imaju pravne osobe, udruge i fizičke osobe s registriranim obrtom ili samostalnom profesionalnom djelatnošću, dok pravo na sklapanje ugovora ostvaruje najpovoljniji ponuditelj koji je ispunio uvjete natječaja i ponudio najviši iznos zakupnine.

Poslovni prostor Miškecov prolaz | izvor: Državne Nekretnine d.o.o.

Ponude se prikupljaju do 26.  studenoga tekuće godine u 12 sati, a mogu se dostaviti poštom ili osobno u pisarnicu Društva. Javno otvaranje ponuda održat će se također 26. studenoga u 13:30 sati u Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine.

Otvoren natječaj za zakup 30 državnih poslovnih prostora u 10 gradova
Share via
Copy link
Powered by Social Snap