Pretraga

Ovako izgleda potkrovlje suda u Šibeniku čije je preuređenje koštalo 20 milijuna kuna

A- A+

Nove prostorije šibenskog Županijskog suda danas su svečano otvorene. Projektom vrijednim 20 milijuna kuna u Šibeniku je obnovljeno i uređeno potkrovlje zgrade suda. Posrijedi je gotovo 1.300 m2 prostora, a Grad Šibenik sudjelovao je u projektu sufinanciranjem u iznosu od 2,5 milijuna kuna.

Nove prostorije Županijskog suda u Šibeniku | foto: Grad Šibenik

Svečanosti otvaranja novih prostorija prisustvovali su ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica, gradonačelnik Željko Burić, župan Goran Pauk, predsjednik Vrhovnog suda Đuro Sessa te čelnici pravosudnih tijela u Šibeniku predvođeni predsjednicom Županijskog suda Nives Nikolac.

– Ovim projektom osigurali smo kvalitetne prostore za rad nekoliko pravosudnih tijela koja djeluju u Šibeniku. Želim im uspješan rad u novim prostorima, a Ministarstvo će nastaviti s ulaganjem u ovaj objekt, koji je ujedno i kulturno dobro 19. stoljeća,  osiguranjem pristupa za osobe s invaliditetom te povećanjem sigurnosti vatrodojavnog sustava, rekao je ministar Malenica te zahvalio Gradu Šibeniku što je prepoznao važnost investicije te pomogao njezinoj realizaciji.

Nove prostorije Županijskog suda u Šibeniku | foto: Grad Šibenik

– Svjesni problematike nedostatka prostornih uvjeta za kvalitetan rad pravosudnih tijela u Šibeniku prihvatili smo sufinanciranje obnove potkrovlja ove vrijedne zgrade i danas smo zaista zadovoljni viđenim. Suradnja s resornim ministarstvom uspostavljena je i kroz potrebu jačanja Trgovačkog suda u Šibeniku s obzirom na porast gospodarske aktivnosti na našem području, dodao je gradonačelnik Burić.

Nove prostorije Županijskog suda u Šibeniku | foto: Grad Šibenik

Predsjednica Županijskog suda Nives Nikolac u svom obraćanju kazala je kako je u sklopu projekta uređeno 35 radnih kabineta te je u velikoj mjeri riješen rad šibenskih pravosudnih tijela.

– Riješeno je pitanje neadekvatnog radnog prostora službenika i sudaca Prekršajnog odjela, a uređena je raspravna dvorana za njihove potrebe. Također zgrada suda je dobila lift radi lakšeg kretanja slabo pokretljivih osoba i osoba s invaliditetom, a u planu je i izgradnja pokretne rampe na bočnom ulazu zgrade, zaključuje Nikolac.

Copy link
Powered by Social Snap