Pretraga

Pogledajte kako će nakon proširenja od 21 milijun eura izgledati najstariji vodeni park u Hrvatskoj

A- A+

Hotelska grupacija Amadria park jedini je hrvatski hotelski brand s vlastitim vodenim parkom. Aquapark Dalmatiu, prvi hrvatski tematski vodeni park Amadrije, čeka kraj uređenja. Proširenje vodenog parka provodilo se za 21 milijuna eura, prema projektu renomirane kanadske tvrtke, a za radove su bile odgovorne domaće i strane tvrtke. Prošireni park imat će 830 metara tobogana, unutarnje i vanjske bazene te ‘lijenu rijeku’ na ukupno 36.000 kvadrata, a pogledajte kako će izgledati kad otvori svoja vrata u lipnju.

Aquapark Dalmatia | foto: Aquapark Dalmatia, Šibenik

U blizini Šibenika, hotelska grupacija Amadria Park uređivala je i proširivala najstariji tematski vodeni park u Hrvatskoj. U pitanju je investicija vrijedna 21 milijun eura, a novi impresivni park, predviđa se, svoja vrata za vanjski dio otvorit će sredinom lipnja. Unutarnji pak dio, trebao bi se otvoriti u rujnu, taman pred hladnije mjesece. U parku će se posjetitelji zabavljati na nizu sadržaja, poput vodenih tobogana, ‘lijenoj rijeci’, umjetnoj plaži, no i fitness klub i tri restorana.

36.000 kvadrata zabave

Aquapark Dalmatia prema informacijama sa stranice vodenog parka prvi je dalmatinski park tog tipa i najstariji tematski vodeni park u Hrvatskoj. Hotelska grupacija Amadria Park vlasnik je parka, a ujedno jedini hrvatski hotelski brand s vlastitim vodenim parkom, čije se proširenje privodi kraju. Nakon završetka radova, posjetitelji će moći uživati u vodenoj zabavi na novim atrakcijama na površini 36.000 kvadrata. Ukupni kapacitet vodenog parka omogućit će boravak 4.000 gostiju s parkiralištem za 3.000 automobila.

Aquapark Dalmatia | foto: Aquapark Dalmatia

Proširenje Aquaparka provodi se prema projektu renomirane kanadske tvrtke WhiteWater, a ista tvrtka osmislila je brojne vodene parkove u svijetu. Portfeljo ove tvrtke sa središtem u Vancouveru u Kanadi tako od 1980. potpisuje vodene parkove na više kontinenata. Radove u parku, s druge strane, izvodit će hrvatske, njemačke, austrijske i kanadske građevinske tvrtke, piše tportal.

830 metara tobogana

U proširenom aquaparku, od ukupne površine od 36.000 četvornih metara, posjetitelji će se moći zabavljati u najzabavnijim i svjetski popularnim atrakcijama na unutarnjim i vanjskim bazenima i zabavnim sadržajima. Pritom, zatvoreni dio aquaparka prekrivat će površinu od 9.100 kvadrata, a bit će grijan pa tako i otvoren cijele godine. Veliki zatvoreni dio imat će i dječju igraonicu na površini 650 kvadrata.

Izdvojeni članak

Otvoren Dalmaland – vodeni park u Biogradu vrijedan 7,5 milijuna eura

Kako stoji na stranicama parka, posjetiteljima će nakon preuređenja biti dostupno ukupno 830 metara tobogana, imat će 300 vodoskoka, vodopada i prskalica. Zbog dječje igraonice, vanjskog prostora umjetnih i prirodnih plaža te preostalim dječjim sadržajima, park će itekako biti prilagođen za obitelji s djecom. Posjetitelji će se moći zabavljati i na lijenoj rijeci, dužine čak 610 metara.

Aquapark Dalmatia | foto: Aquapark Dalmatia

Kako se grade vanjski bazeni pogledajte na primjeru izvođenja četiri cjeline u jednom kompleksu, ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap