Pretraga

Projekt vrijedan više od 16 milijuna kuna: Uređen središnji trg u Valpovu

A- A+

Radovi na uređenju i rekonstrukciji središnjeg gradskog trga u Valpovu počeli su u siječnju prošle godine. U projektu vrijednom 16.556.559 kuna, je između ostaloga, provedena i obnova župne crkve te je uređen i opremljen Edukacijsko-interpretacijski centar.

Uređeni gradski trg u Valpovu | foto: Osječko-baranjska županija

Krajem prošlog tjedna, je povodom završetka radova upriličeno i svečano otvorenje, a u sklopu provednog projekta ‘Priča o kulturnoj ostavštini Matije Petra Katančića’ ujedno je provedena i obnova župne crkve, uređen je i opremljen Edukacijsko-interpretacijski centar koji je smješten u staroj gradskoj vijećnici. Centralno mjesto zauzima Katančićev Memorijalni centar. Ukupna vrijednost projekta je 16.556.559 kuna.

– Projekt je sufinanciran sredstvima EU, iz ITU mehanizma, a odnosi se na kulturnu baštinu i ostavštinu Matije Petra Katančića. Ovo je veliki dan koji su Valpovčani dugo čekali, a vjerujem da će projekt imati značajan učinak za prepoznatljivost Valpova i privlačenje turista, ali će i podići kvalitetu življenja u našem gradu , izjavila je predsjednica Skupštine Osječko-baranjske županije Ivana Bagarić.

Uređeni gradski trg u Valpovu | foto: Osječko-baranjska županija

Novi gradski trg je obogaćen brojnim sadržajima i protkan digitalnim točkama koje posjetitelji mogu prolaziti kroz edukativnu šetnju s virtualnim Katančićem. U šetnji će biti upoznati sa svim znanstvenim doprinosima najpoznatijeg sugrađanina koji slovi za najučenijeg Slavonca 18. i 19. stoljeća.

Svečanosti su nazočili mnogi građani Valpova i njihovi gosti, a uz gradonačelnika Valpova Matka Šutala bili su i đakovačko-osječki nadbiskup mons. Đuro Hranić, predsjednica Skupštine Osječko-baranjske županije Ivana Bagarić, saborski zastupnik Goran Ivanović i drugi uzvanici. U programu su sudjelovali HKUD ‘Valpovo 1905’, Puhački orkestar DVD-a Valpovo, HPD ‘Katančić’ Valpovo, Dječji crkveni zbor ‘Mirjam’ Valpovo i potom tamburaški sastav ‘Čuvari noći’.

Izdvojeni članak

U blizini Osijeka izgrađena nova biciklistička staza: Povezana je i na međunarodnu biciklističku stazu prema Mađarskoj

Copy link
Powered by Social Snap