Pretraga

Radnicima gradilišta prijetio eksplozivom: Policija pronašla hrpu eksplozivnih naprava

A- A+

U srijedu, 7. rujna, osumnjičenik je na gradilištu građevinskog objekta prijetio radnicima da bi se nakon kraćeg vremena vratio na gradilište držeći u ruci i pokazujući minsko-eksplozivno sredstvo. Policija je reagirala i prilikom pretresa doma osumnjičenog otkrila vatrena oružja i eksplozivne naprave.

Oružje i eksplozivna sredstva osumnjičenog | PU zadarska

Policijski službenici Policijske postaje Zadar proveli su kriminalističko istraživanje nad 67-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijetnja i kaznenog djela nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

U srijedu, 7. rujna oko 15.30 sati u Zadru na predjelu Puntamike osumnjičenik je na gradilištu građevinskog objekta negodovao prema radnicima koji su izvodili radove, a kojima je prvo uputio verbalne prijetnje, da bi se nakon kraćeg vremena vratio na gradilište držeći u ruci i pokazujući im minsko-eksplozivno sredstvo, nakon čega se pješice udaljio s mjesta događaja, piše PU zadarska.

Izdvojeni članak

Dvojica muškaraca pokušala ukrasti 42 komada armaturne mreže, policija im zaustavila vozilo

Postupajući po zaprimljenoj dojavi policijski službenici su ubrzo u blizini gradilišta, na ulici zaustavili muškarca u dobi od 67 godina koji se dovodi u svezu s navedenim događajem, a koji je tijekom postupanja nekontrolirano mahao rukama prema policijskim službenicima, oglušio se o naredbe te se pokušao udaljiti. Uz uporabu sredstava prisile doveden je u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje.

Oružje i eksplozivna sredstva osumnjičenog | PU zadarska

Tijekom kriminalističkog istraživanja provedena je pretraga doma i prostorija koje 67-godišnjak koristi na području Zadra gdje je pronađen jedan ručni bacač tzv. ‘zolja’ bez punjenja, jedan prazan kontejner od ručnog bacača RBR M-80 64 milimetara, jedna školska tromblonska kumulativna mina, tijelo protupješačke mine PMR-2a bez eksploziva, tri tromblonske kumulativne mine M 60, jedna ručna kumulativna protuoklopna bomba M-43, dvije tromblonske trenutne mine M-60, jedna ručna bomba M 52, jedna PMA mina 3 (protupješačka antimagnetna mina), tri komada topničkog streljiva 20 milimetara, 650 komada streljiva kalibra do 14,5 milimetara te pet okvira za automatsku pušku.

Oružje i eksplozivna sredstva osumnjičenog | PU zadarska

Pronađena minsko-eksplozivna sredstva i streljivo koja je nedozvoljeno posjedovao, od osumnjičenika su oduzeta te ih je na siguran način izuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja protiv 67-godišnjaka podnesena je kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Prijetnja i Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, te je danas u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap