Pretraga

Raspisan natječaj za osječku Tvrđu: Investicija vrijedna 24 milijuna kuna

A- A+

Raspisan je Natječaj za idejno urbanističko – arhitektonsko rješenje obrambenog prostora Tvrđe. Rezultati natječaja izlučit će najbolju ideju prema kojoj će se planirati izgradnja i uređenje.

Obnova osječke Tvrđe | baustela.hr

Tvrđa je barokna jezgra Osijeka i grad-tvrđava sagrađena u 18. stoljeću na mjestu koje je ključni prijelaz preko Drave. Nastala je u velikom strateškom sustavu baroknih utvrđenih gradova na granici prema Osmanskom carstvu i podignuta je po uzoru na nizinske nizozemske vojne fortifikacije. Nalazi se u središnjem dijelu Osijeku, između Donjeg i Gornjeg grada, a zahvaljujući zabrani gradnje na dometu tadašnjeg topništva iz fortifikacije, Osijek danas ima jedinstveni kompleks perivoja i parkova u samom središtu grada.

Natječaj je raspisala Agencija za obnovu osječke Tvrđe, a provodi ga Građevinski i arhitektonski fakultet Osijek. Opisan je kao: ‘Javni, otvoreni, opći, javni, anketni i projektni, s nagradama, III. stupnja složenosti, u jednom stupnju, anonimni, lokalni, za realizaciju.’ Cilj je prikupiti i dobiti najbolje funkcionalno i oblikovno rješenje za realizaciju planiranog projektnog programa za obrambeni prostor osječke Tvrđe.

Izdvojeni članak

Osijek dobio novu šetnicu i obaloutvrdu: Donjograđane se vratilo na Dravu

Prvonagrađeni rad poslužit će kao podloga za izradu daljnje potrebne projektno – tehničke dokumentacije za izgradnju i uređenje Tvrđe i kao podloga za daljnje promišljanje tog prostora, uključivo i moguću izradu izmjena i dopuna planske dokumentacije te donošenja novog akta o zaštiti perivoja (ili reviziji postojećeg). Planirana okvirna vrijednost investicije, bez PDV-a, je 24 milijuna kuna, odnosno 752 kune po četvornom metru za projektni dio natječaja.

Obnova osječke Tvrđe | baustela.hr

Detalji natječaja

Pravo sudjelovanja u svojstvu autora ima jedna ili više stručnih fizičkih osoba. Sposobnost natjecatelja je zadovoljena kada je barem jedan od autora natječajnog rada ovlašteni arhitekt, ovlašteni urbanist, dipl. ing. arh. ili mag. ing. arch. Ostali autori mogu biti ovlašteni arhitekti, dipl. ing. arh., mag. ing. arch. ili studenti arhitekture.

Natjecatelj može za izradu natječajnog rada angažirati i druge stručnjake specijaliste u pojedinom području, ali se oni ne smatraju autorima natječajnog rada. Natjecatelji mogu sudjelovati na natječaju samo ako ispunjavaju stručne i ostale uvjete koji su utvrđeni u Natječajnom elaboratu i koji su objavljeni prilikom objave oglasa Natječaja. Svaki od natjecatelja, pojedinac ili grupa, ima pravo sudjelovanja na ovom Natječaju samo s jednim radom.

Procijenjena vrijednost nabave iznosi 800.000 kuna bez PDV-a, a rok za predaju natječajnih radova je srijeda, 7. prosinca 2022. godine do 15:00 sati, na adresi Agencija za obnovu osječke Tvrđe, Franje Kuhača 29, 31000 Osijek (s naznakom: Javni natječaj – obrambeni prostor Tvrđe – ne otvaraj!), bez obzira na način dostave.

Obnova osječke Tvrđe | baustela.hr

Ovaj natječaj ima i nagradni fond u ukupnom iznosu od 320.000 kuna neto. Ako do određenog roka pristigne najmanje pet radova koji su stručno izrađeni i odgovaraju uvjetima Natječaja i dokumentaciji za nadmetanje, Ocjenjivački sud će dodijeliti nagrade. Za prvo mjesto dodijelit će se nagrada od 128.000 kuna, za drugo mjesto 80.000 kuna, za treće 48.000 kn, četvrto mjesto donosi nagradu od 38.400 kn, a za peto mjesto dodijelit će se 25.600 kuna.

Donosimo i čitav tekst Natječaja.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab
Copy link
Powered by Social Snap