Pretraga

Riječani nezadovoljni izborom nove gradske pročelnice za urbanizam, zamjeraju joj nestručnost

A- A+

Traganje za novim pročelnicima gradskih odjela u Rijeci u sklopu reorganizacije gradske uprave završilo je odabirom Ljiljane Buljan koja će zasjesti na čelo Odjela za urbanizam, prostorno uređenje i graditeljstvo, koji su sada spojeni u jedan veliki odjel. Građani Rijeke nezadovoljni su njezinim odabirom jer joj struka nije urbanizam, već građevina. Stanovnici su zabrinuti i traže odgovor na pitanje zašto je došlo do ove ključne promjene.

Grad Rijeka

Grad Rijeka | Foto: Putujem s travem screenshot

Nova riječka pročelnica za urbanizam Ljiljana Buljan po struci nije arhitektica, odnosno urbanistica, nego diplomirana inženjerka građevine, a zaposlenje na funkciji pročelnice za urbanizam omogućila je nova sistematizacija riječkog gradonačelnika Marka Filipovića. Ovu odluku Filipovićevi kritičari smatraju posebno spornom jer Rijeka ulazi u veliki investicijski ciklus koji mijenja lice grada, a na čelu Odjela za urbanizam neće biti osoba kojoj je urbanizam struka.

Gradonačelnik Filipović je na novinarsko pitanje je li netko od novih pročelnika član ili bivši član SDP-a ili neke druge stranke odgovorio da je to privatna stvar pročelnika te da se svatko ima pravo baviti političkim radom. Inače, reorganizacijom gradske uprave smanjen je broj upravnih tijela s 15 na 10, a broj zaposlenika gradske uprave s 511 na 440, prenosi Jutarnji list.

Izdvojeni članak

Rijeka: Subvencije za projekte izgradnji kućnih elektrana

Upravni odjel za poslove gradonačelnika, Gradskog vijeća i mjesnih odbora vodit će Verena Lelas Turak, Odjel za unutarnju reviziju Snježana Skočević, za gospodarstvo i europske projekte Jana Sertić, za komunalni sustav i promet Maja Malnar, za socijalu i zdravstvo Karla Mušković, za opće poslove Marijan Vundać, a za financije Ante Mađerić.

Grad Rijeka raspisao je Natječaj za pročelnike 12. rujna, a završen je 21. rujna. Javilo se ukupno 27 kandidata od kojih neki i za više pročelničkih funkcija. Oni koji su zadovoljili uvjete natječaja, pristupili su pismenom i usmenom testiranju.

Ovdje pogledajte koliko košta najam državnih nekretnina u Rijeci.

Copy link
Powered by Social Snap