Pretraga

Sindikat graditeljstva Hrvatske se pohvalio: Nastavak uspješne suradnje s tvrtkom koja gradi Pelješki most

A- A+

Suradnja između Sindikata graditeljstva Hrvatske i kineske tvrtke CRBC koja gradi Pelješki most je započela tijekom 2019. godine i još uvijek traje. Tako su potpisali i drugi aneks, s kojim su produljili važenje kolektivnog ugovora sve do kraja rujna 2022. godine.

Iz SGH-a su napomenuli da su s tvrtkom CRBC razvili dijalog i suradnju u zadovoljavajućim okvirima, čak i na višoj razini nego što to bude slučaj s domaćim poslodavcima. Od siječnja 2020. godine su potpisali tri Kolektivna ugovora na određeno vrijeme i 2 aneksa kojima se, između ostalog CBRC kao poslodavac obvezao na sve radnike zaposlene u tvrtci primjenjivati ugovorena prava iz Kolektivnog ugovora za graditeljstvo.

Upravo je kolektivni ugovor omogućio maksimalnu preraspodjelu radnog vremena i nejednaki raspored za pojedine grupe radnika. SGH je fokusiran na uvjete rada stranih tvrtki koji izvode radove u RH kako bi na vrijeme sprječavali rad potplaćenih stranih radnika i nelojalnu konkurenciju prema domaćim tvrtkama, napomenuli na svojoj službenoj Facebook stranici.

Izdvojeni članak

Održana još jedna regionalna skupština SGH-a, ovaj put u Rijeci: Izabran regionalni povjerenik

Copy link
Powered by Social Snap