Pretraga

Stručni skup ‘Autorsko pravo u arhitekturi’: Mogućnosti zaštite intelektualnog vlasništva arhitekata

A- A+

Stručni skup pod nazivom ‘Autorsko pravo u arhitekturi’ održat će se u prostorijama SEECEL centra na Kajzerici. Cilj skupa je upoznati stručnu i širu javnost o mogućnosti zaštite intelektualnog vlasništva u arhitektonskoj disciplini, a okosnica mu je pravno mišljenje o naslovnoj temi koje je priredila prof. dr. sc. Romana Matanovac Vučković.

Uredba o građevinama, ilustracija | foto: Unsplash

Sveučilište u Zagrebu, u suradnji s Udruženjem hrvatskih arhitekata, Hrvatskom komorom arhitekata i Arhitektonskim fakultetom u Zagrebu, organizira stručni skup pod nazivom ‘Autorsko pravo u arhitekturi’. Skup će se održati u petak, 15. rujna, s početkom u 15 sati u prostorijama SEECEL centra na Kajzerici.

Cilj stručnog skupa upoznati je stručnu i širu javnost o mogućnosti zaštite intelektualnog vlasništva u arhitektonskoj disciplini, a povodom objave pravnog mišljenja o autorskim pravima u arhitekturi koje je priredila prof. dr. sc. Romana Matanovac Vučković. Uz profesoricu  Matanovac Vučković (Pravni fakultet u Zagrebu), na okruglom stolu sudjelovat će Rajka Bunjevac (Hrvatska komora arhitekata), Mia Roth Čerina (Arhitektonski fakultet u Zagrebu) i Roman Šilje (Udruženje hrvatskih arhitekata).

Izdvojeni članak

Novska 2030 – arhitektonski projekt budućnosti za transformaciju jednoga grada

Zgrada SEECELA ostvarenje je arhitekta Igora Franića nagrađeno 2021. godine nagradom UHA-e  ‘Viktor Kovačić’ za najuspješnije ostvarenje u svim područjima arhitektonskog stvaralaštva, a u njoj je trenutno smješteno Sveučilište u Zagrebu. Kao lokacija za skup je odabrana zbog svoje arhitektonske i funkcionalne vrijednosti.

Upoznajte Apple Vision Pro: VR inovaciju koja podiže arhitekturu, dizajn i prodaju nekretnina na novi nivo.

Copy link
Powered by Social Snap