Pretraga

Tko je arhitektica koja bi mogla zamijeniti Vanđelića na čelu Fonda?

A- A+

Petra Škevin trenutno je zaposlena kao ekspertica za procjenu nekretnina u HPB-nekretninama.

Petra Škevin I Foto: Screenshot, HRT

O sudbini privremenog čelnika Fonda za obnovu Damira Vanđelića uskoro bi trebalo odlučiti vijeće Fonda za obnovu na čelu s ministrom Darkom Horvatom. Naime, 22. veljače istječe rok kojim se Vijeće obvezalo da će sve kandidate prijavljene na javni natječaj (objavljen 23. prosinca), obavijestiti o rezultatima istoga.

Prema pisanju Jutarnjeg lista na natječaj za imenovanje ravnatelja/ice Fonda javilo se ukupno 3 kandidata/kinje, koji su ujedno zadovoljili formalne uvjete za prijavu, a samim time bili pozvani na razgovor 25. siječnja.

Iz Ministarstva graditeljstva kazali su kako uz navedena tri kandidata/kinje, za ravnatelja ne može biti imenovan netko drugi.

Izdvojeni članak

Vanđelić otkrio kada možemo očekivati prve odluke o uklanjanju ili obnovi zgrada i kuća

Tko su kandidati?

Na stranicama Fonda piše kako su u siječnju na razgovor bili pozvani “H. G. rođ. 1977., D. V. rođ. 1968. i P. Š. rođ. 1974.”. Prema pisanju Jutarnjeg lista nije poznato tko se nalazi iza inicijala H.G, D. V. je D. Vanđelić, a P. Š. je, kako saznaju, arhitektica s bogatim životopisom i uspješnom poslovnom karijerom –  Petra Škevin, trenutno zaposlena kao ekspertica za procjenu nekretnina u HPB-nekretninama gdje je prije pet godina bila direktorica.

Članica je brojnih strukovnih udruženja, sudska vještakinja za arhitekturu i procjene nekretnina.

S obzirom na njezinu uspješnu karijeru u sektoru nekretnina, čini se kako se radi o ozbiljnoj kandidatkinji koja bi mogla zamijeniti privremenog ravnatelja.

Copy link
Powered by Social Snap