Pretraga

U centru Zagreba se odlomila fasada: Srećom, tragedija se i ovog puta izbjegla, no za dlaku

A- A+

Još se jednom za dlaku izbjegla tragedija u centru Zagreba. Kako pokazuje video kojeg je objavila Udruga SOS Zagreb, u Petrićevoj ulici došlo je do pada velikog komada fasade.

Centar Zagreba, u krugu odlomljena fasada u Petrićevoj ; David Mandić, Screenshot SOS Zagreb | baustela.hr

Udruzi SOS Zagreb video je poslala zabrinuta i prestrašena Zagrepčanka pokraj koje je pao komad odlomljene fasade s objekta u Petrićevoj ulici.

Iako su od potresa u Zagrebu prošla 432 dana u samom centru grada njegove posljedice još uvijek se itekako osjete i vide. Šetnju jedne Zagrepčanke Petrićevom ulicom prekinuo je pad odlomljenog komada fasade s objekta uz koji je prolazila. Kako navode iz Udruge SOS Zagreb, gospođa je zabrinuta i prestrašena zbog cijelog događaja.

Iz Udruge upozoravaju da se bez obzira na 432 dana koja su prošla od potresa obnova nije pomakla s mrtve točke.

Izdvojeni članak

Ništa od ubrzanja procesa obnove: Ministarstvo odbilo zahtjev udruge građana SOS Zagreb

Od 400-og do 432-og dana nakon potresa

Kako smo već pisali, Udruga građana SOS Zagreb pred mjesec je dana objavila vijest da je Ministarstvo kulture odbilo njihov zahtjev za ubrzanjem procesa obnove, kao i sastanak s predstavnicima Ministarstva kao važnim akterima obnove.

Iz Udruge su tada dodali da u Ministarstvu očito smatraju da su svoj dio posla obavili te odgovornost prebacuju na Grad Zagreb.

Video koji prikazuje pad fasade u Petrićevoj ulici u Zagrebu možete pogledati ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap