Pretraga

U Zaprešiću građevinski radovi vrijedni gotovo 60 milijuna kuna: Pogledajte što se sve gradi

A- A+

Na području Grada Zaprešića se trenutno odvijaju radovi čija ukupna vrijednost iznosi gotovo 60 milijuna kuna. 0dvijaju se radovi na obnovi Pučkog otvorenog učilišta i sanaciji Krapinske ulice u Jablanovcu, ali se isto tako radi na gradnji novog vrtića i Centra mini atletike.

Obnova Pučkog otvorenog učilišta, foto: Grad Zaprešić

Gradonačelnik Željko Turk obišao je sa suradnicima trenutno otvorena gradilišta na području Grada Zaprešića i provjerio kako napreduju radovi. Gradonačelnik je posebno zadovoljstvo izrazio činjenicom da su u 60%-tnom iznosu sufinancirani sredstvima izvan gradskog proračuna. Slijedi kratki pregled radova.

Obnova Pučkog otvorenog učilišta

U tijeku je cjelovita obnova objekta nakon potresa, a radovi će obuhvatiti statičko pojačanje konstrukcije, rekonstrukciju svih instalacija i sanaciju vanjske ovojnice s ciljem povećanja energetske učinkovitosti. Završetak radova planiran je za proljeće 2024. godine, a ukupna vrijednost građevinskih radova iznosi gotovo 23 milijuna kuna. Sredstva je osigurala Zagrebačka županija kroz natječaj u okviru decentraliziranih sredstava za obnovu od potresa, dok će se opremanje po završetku radova financirati iz gradskog proračuna.

– Nakon značajnih oštećenja koja je učilište pretrpjelo, drago mi je da će zasjati u novom ruhu, a nadamo se do kraja godine i sredstvima iz Zagrebačke županije za cjelovitu obnovu javne zgrade na Trgu žrtava fašizma 1 kako bi se javne službe ponovno okupile na jednu lokaciju i tako olakšale potrebe građana za njihovim uslugama, izjavio je gradonačelnik Turk.

Ugovor o obnovi učilišta je potpisan krajem lipnja 2022. godine, a cijeli  projekt je vrijedan 23.8 milijuna kuna. Više o tome možete pročitati ovdje.

Izdvojeni članak

Uskoro kreće obnova Pučkog otvorenog učilišta u Zaprešiću: Projekt vrijedan 23.8 milijuna kuna

Gradnja Centra mini atletike

Uz zgradu nove kuglane je počela izgradnja i budućeg Centra mini atletike koji uključuje kružnu atletsku stazu, skakalište za skok u dalj, krug za bacanje kugle i kladiva, tribinu i pomoćne objekte za sanitarne čvorove i spremište za opremu. Projekt je vrijedan 3,1 milijun kuna, a iznosom od 900 tisuća kuna sufinancira ga Ministarstvo turizma i sporta. Predviđen rok za završetak radova je 6 mjeseci.

– Vrlo sam ponosan što dobivamo još jedan prostor na kojem će se razvijanjem atletskih disciplina obogatiti i ponuda sportskih aktivnosti za naše mlade sugrađane, poručio je Matija Teur, predsjednik Gradskog vijeća Grada Zaprešića i član Izvršnog odbora Zajednice sportskih udruga.

Centar mini atletike, foto: Grad Zaprešić

Gradnja novog dječjeg vrtića

Napreduju radovi i na izgradnji novog područnog objekta Dječjeg vrtića Maslačak u Ulici K. Š. Gjalskog. Podsjećamo, riječ je o dvoetažnom objektu klasične gradnje veličine 1.800m² koji će zadovoljiti potrebe smještaja za novih deset vrtićkih skupina, a završetak radova planiran je u proljeće sljedeće godine. Nešto više od 20 milijuna kuna izdvojeno je iz gradskog proračuna za građevinske radove, a za njegovo opremanje predviđa se još oko tri milijuna.

Izdvojeni članak

U blizini Zagreba se gradi 7 kilometara duga biciklistička staza: Projekt vrijedan 9.85 milijuna kuna

– Otvaranjem ovog objekta ćemo moći ispoštovati državni pedagoški standard kad je u pitanju predškolski odgoj. Skupine koje su trenutno smještene na Trgu mladosti premjestit će se ovdje, a otvorit će se i prostor za nove jasličke skupine, pojasnio je zamjenik gradonačelnika Alan Labus.

Dječji vrtić, foto: Grad Zaprešić

Sanacija Krapinske ulice u Jablanovcu

Nakon završenih radova gradnje kanalizacije u sklopu projekta poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Zaprešić, u tijeku su radovi izvođenja kolnika i pločnika koje provodi Županijska uprava za ceste Zagrebačke županije.

– ŽUC Zagrebačke županije redovito provodi aktivnosti kojima omogućava sigurno prometovanje i upravo zbog toga smo krenuli s radovima na Krapinskoj ulici koja će biti dvosmjerna i osigurati olakšan promet vozila, posebice teretnih. Do sada je izvedeno 600 metara oborinske kanalizacije s preko 30 revizijskih okana. Nažalost, imali smo zastoj zbog curenja vode iz vodovoda, ali sada je uspješno popravljen i projektirana je izmjena trase zbog lakšeg izvođenja. Radove nastavljamo na pješačkoj stazi i kolničkoj konstrukciji ceste i planirano je da ih završimo do druge polovice prosinca, izjavio je ravnatelj ŽUC-a Tomislav Landeka.

Izdvojeni članak

Zagrebačka pivovara investirala u Zaprešiću: Logistički centar vrijedan gotovo 18 milijuna kuna

Također, ŽUC će u suradnji s Gradom Zaprešićem krenuti s rješavanjem imovinsko pravnih odnosa na suženom dijelu ceste, a cilj je izvođenje proširenja kako bi se dobio kolnik širine 6.00 metara i nogostup širine 1.50 metara. Ukupna vrijednost svih radova u Krapinskoj ulici iznosi oko 11 milijuna kuna, od čega su 4 milijuna iz ŽUC-a, a preostali iznos uložen je iz sredstava Grada Zaprešića i ViO d.o.o.

Krapinska ulica u Jablanovcu, foto: Grad Zaprešić

Copy link
Powered by Social Snap