Pretraga

Urbanistički plan novog zagrebačkog kvarta: Gradit će se zgrade, društveni objekti, a trećina prostora predviđena je za zelenu površinu

A- A+

Urbanistički plan uređenja Branovečina II mogao bi, kada se provede u djelo, stvoriti idilično novo mjesto za oko 1.500 stanovnika.

Uređenje novog dijela naselja – Branovečina II

Pretvaranje 30,35 hektara grmlja i raslinja sjeveroistočno od Ulice Mate Lovraka moglo bi rezultirati nastankom novog urbanog naselja u Zagrebu.

– Bit će to vrhunsko urbano naselje. Imali smo i javnu raspravu i ideja je odlično prihvaćena. Svima se sviđa, a vlasnici parcela na području budućeg naselja jedva čekaju da počne gradnja. Ponajprije prometnica kroz naselje jer bi ondje sagradili i šoping-centre, kazao je Damir Oniško, predsjednik Vijeća četvrti Gornja Dubrava, za Večernji list.

U naselju je u planu gradnja stambenih i poslovnih zgrada, kao i kuća, a uz glavne prometnice dopustit će se i izgradnja sedmerokatnice. U centru Branovečine trebao bi se izgraditi i društveni objekt poput doma, ambulante ili crkve te vrtić za oko 200 djece.

Izdvojeni članak

Za pad cijena u centru Zagreba nije odgovoran isključivo potres: Neočekivani faktor odigrao je ključnu ulogu

Gradnja novih škola

Trenutno na području postoje tri osnovne škole, a planira se izgradnja još dvije – jedna u Oporovcu uz Centar za autizam koji je u realizaciji te druga u naselju Novoselec. Osnovna će škola usto biti planirana na području obuhvata UPU-a Branovečina I te će zadovoljavati potrebe stanovnika oba naselja.

Gotovo trećina prostora predviđena je za zelenu površinu. Očekuje se da bi se tu u budućnosti mogao nalaziti park, sjenice, igralište ali i poseban dio rezerviran za sportske sprave.

Kompletan urbanistički plan uređenja Branovečine II pogledajte u nastavku.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

 

Copy link
Powered by Social Snap