Pretraga

Uređuje se Kninska tvrđava: Projekt vrijedan 21 milijun kuna

A- A+

Kninska tvrđava dobiva interpretacijski centar i vinoteku, a planirana je i izgradnja pješačko-biciklističkih mostova na rijeci Krki. Grad je Odluku o sufinanciranju projekta dobilo od Ministarstva regionalnog razvoja u sklopu programa ‘Intervencijski plan grada Knina’. Vrijednost obaju projekata je 23,5 milijuna kuna, od čega se 85% sufinancira iz EU fondova.

Kninska tvrđava

Kninska tvrđava | foto: grad Knin

Gradu Kninu dostavljene su dvije Odluke o sufinanciranju projekata u sklopu programa ‘Intervencijskog plana grada Knina’. Ukupna vrijednost programa je više od 180 milijuna kuna, od čega se 85% sufinancira iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Europskog socijalnog fonda.

– Upravo nam je stigla Odluka o sufinanciranju još jednog, značajno većeg projekta, vrijednosti 21 milijun kuna (od čega bespovratno dobivamo 17,8 milijuna kuna), kojim ćemo rekonstruirati dva urušena objekta na našoj Tvrđavi i dati im novu funkciju (Interpretacijski centar i Vinoteka). Ovi objekti će značajno obogatiti atraktivnost kninske Tvrđave i omogućiti njezinu cjelogodišnju turističku valorizaciju, napisao je na Facebook profilu gradonačelnik Knina Marijo Ćaćić.

Gradnja pješačko-biciklističkih mostova na Krki

Osim toga, gradu je od Ministarstva dostavljena i Odluka o financiranju projektnog prijedloga ‘Izgradnja pješačko biciklističkih mostova na rijeci Butižnici i rijeci Krki’.

– Radi se o projektu izgradnje pješačko-biciklističkih mostova na Krki i Butižnici kod Sastavaka, čime će se povezati lijeva i desna obala rijeke Krke i posjetiteljima omogućiti odlazak nizvodno prema Nacionalnom parku. Ukupna vrijednost ovog projekta je 3,5 milijuna kuna, od čega 85% čine bespovratna EU sredstva. Nakon ovog slijedi potpisivanje Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava i potom sama izgradnja, stoji u Facebook objavi kninskog gradonačelnika.

Grad Knin još je u prosincu 2016. potpisao ‘Sporazum o provedbi Intervencijskog plana grada Knina’ s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije i Ministarstvom rada i mirovinskog sustava. Planirano razdoblje provedbe projekata je do kraja iduće godine, a provodit će ih Grad Knin u partnerstvu s Kninskim muzejom i JU LRA Matica.

Copy link
Powered by Social Snap