Pretraga

Uskoro kreće realizacija projekta izgradnje brze ceste Varaždin – Ivanec – Krapina

A- A+

Početkom prošlog tjedna je ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković, obišao istočnu obilaznicu Novog Marofa, a sudjelovao je i na radnom sastanku na temu prometnih projekata na području Varaždinske županije. Jedna od tema sastanka je, između ostalog, bio i projekt izgradnje brze ceste Varaždin – Ivanec – Krapina, za čiju će se prvu fazu u rujnu raspisati natječaj.

Ministar Butković i suradnici u obilasku mosta Tuhovec | foto: Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković boravio je u utorak, 14. lipnja 2022. godine u Varaždinskoj županiji gdje je održao radni sastanak sa županom Anđelkom Stričakom, predsjednikom Uprave Hrvatskih cesta Josipom Škorićem te gradonačelnicima i načelnicima gradova i općina s područja Varaždinske županije. Tema sastanka su bili veliki strateški projekti koji su važni za ovu županiju. Nakon sastanka, ministar i župan sa suradnicima su obišli most Tuhovec, a u izjavi za medije nakon obilaska mosta ministar Butković je izrazio zadovoljstvo održanim sastankom. Komentirao je i projekt izgradnja brze ceste Varaždin – Ivanec – Krapina, za čiju će se prvu fazu u rujnu raspisati natječaj.

Izdvojeni članak

Okolica Varaždina: Provalio u radionicu i ukrao kutne brusilice, aluminijske ljestve, aparat za zavarivanje…

– Projektna dokumentacija je pri kraju tako da ćemo do kraja godine pokušati ugovoriti taj prvi dio od oko 250 milijuna kuna i krenuti s tim velikim projektom, izjavio je ministar Butković te dodao kako se na sastanku razgovaralo i o cestovnim i željezničkim projektima u samom gradu Varaždinu.

Ministar Butković u obilasku obilaznice Novi Marof | foto: Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture

Radni posjet Varaždinskoj županiji ministar Butković je završio obilaskom istočne obilaznice Novog Marofa te je pritom istaknuo kako je izgradnja obilaznice trenutno najveći cestovni infrastrukturni projekt u županiji, vrijedan 105 milijuna kuna bez PDV-a.

– Radovi idu dobro i mi ćemo do kraja ove godine, odnosno početkom 2023. godine, u ugovornom roku završiti ovaj projekt, izjavio je ministar naglasivši kako su Hrvatske ceste, investitor projekta, trenutno jedna od rijetkih državnih tvrtki koje provode velike infrastrukturne projekte kao što su, između ostaloga, Pelješki most i cesta D403 u Rijeci. Na kraju, ministar Butković se zahvalio svima, osobito varaždinskom županu, na korisnom sastanku i obilasku županije.

Copy link
Powered by Social Snap