Pretraga

Veliki požar u Malom Lošinju: Uzrokovan kvarom na električnim instalacijama

A- A+

U večernjim satima 1. srpnja je izbio veliki požar u skladištu trgovine Elipso u Malom Lošinju. U ponedjeljak je završen očevid uz stručnu pomoć Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja. Požar su iste večeri lokalizirali vatrogasci Malog Lošinja i Cresa.

ilustracija: Foto: Unsplash

Provedenim očevidom, u kojem su osim vještaka iz Centra ‘Ivan Vučetić’ sudjelovali i policijski službenici Odjela očevida ove policijske uprave i protupožarni inspektor,  utvrđen je tehnički uzrok požara, odnosno kvar na elektroinstalacijama, izvještavaju iz PU primorsko-goranske.

Uslijed požara oštećeni su razni električni uređaji kao i krov skladišta, dok je unutrašnjost skladišta zacrnjena. Osim toga, zabilježena su i oštećenja na uređajima u prodajnom prostoru trgovine te na pojedinim dijelovima susjednog poslovnog prostora.

Izdvojeni članak

Na otoku kreće projekt vrijedan 129 milijuna kuna: ‘Ovim će se osigurati sigurna vodoopskrba’

Požarom su oštećene dvije tvrtke, a točan iznos sveukupne materijalne štete za koju se procjenjuje da je znatna, bit će utvrđen naknadno. U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba, a u gašenju su sudjelovali vatrogasci iz Malog Lošinja i Cresa, koji su požar lokalizirali iste večeri oko 22.30 sati. Elipso se u Malom Lošinju nalazi u sklopu poslovnog centra Apirudi.

Copy link
Powered by Social Snap