Pretraga

Veliki projekt u Ludbregu: Energetska obnova zgrade gradske uprave vrijedna skoro 4 milijuna kuna

A- A+

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost odobrio je Gradu Ludbregu projekt energetske obnove zgrade gradske uprave na Javnom natječaju za energetsku obnovu kulturne baštine.

Energetska obnova zgrade gradske uprave, foto: Grad Ludbreg

Prijavljenim i odobrenim projektom, a sukladno projektno-tehničkoj dokumentaciji, predviđena je zamjena dotrajalog sustava grijanja u zgradi uprave koji je posljednju rekonstrukciju imao 70-ih godina prošlog stoljeća. Projekt energetske obnove obuhvaća ugradnju dizalice topline na sustav voda-zrak, izolaciju tavana i zamjenu postojećih rasvjetnih tijela sa mnogo učinkovitijom LED rasvjetom.

Vrijednost investicije iznosi 3.808.179,63 kn, a visina bespovratnih sredstava fonda iznosi 1.433.857,65 kn. Navedenim zahvatima smanjit će se potrebna toplinska energija za grijanje zgrade za čak 27,61 %, potrošnja primarne električne energije smanjit će se za 67,70%, a planirana je i ušteda CO2 i to za 72,35%.

Izdvojeni članak

U Đurđevcu grade solarne elektrane i dizalice topline: Žele postati energetski neovisni

– Ponukani energetskom krizom, povećanjem cijena svih energenata, ali i zelenom tranzicijom na koju Hrvatska, ali i cijela Europska unija, polaže veliki značaj, odlučili smo modernizirati sustav grijanja u zgradi gradske uprave koja je ujedno i kulturno dobro te time smanjiti troškove energenata i zakoračiti prema energetskoj neovisnosti, što je jedan od glavnih prioriteta i ciljeva Grada Ludbrega u bližoj budućnosti, rekao je gradonačelnik Grada Ludbrega, Dubravko Bilić.

Copy link
Powered by Social Snap