Pretraga

[VIDEO] Pogledajte kako izgleda sinkronizirano rušenje 15 nebodera

A- A+

U Kini su srušili 15 nebodera pomoću 4,6 tona eksploziva. Godinama stoje prazni, a sada su na zemljištu za koje moćnici imaju nove planove. Zemljišta u gradu Kunmingu, na jugu Kine, koja su uništena 27. kolovoza, procjenjuju se na vrijednost od 154 milijuna američkih dolara.

Screenshot | Youtube

Kako prenose kineske vijesti, postavljeno je 4,6 tona eksploziva na 85.000 točaka. Iako su tri četvrtine nebodera nedovršeni, stanari koji žive u izgrađenima morali su evakuirati zemljište zbog prašine i moguće opasnosti.

Izgradnja ovog kompleksa zvanog Liyang Star City Phase II započela je 2011. godine. Zbog manjka kapitala izgradnja je stala 2012. godine. Promijenio se projektant, no i novi projektanti su morali zaustaviti izgradnju 2013. godine zbog raznih komplikacija. Iako je izgradnja u jednom sektoru dovršena 2015. godine, preostalih 15 nebodera stoji prazno od 2013., čak je i vlast u Kini pokušala ponovno dovršavanje projekta, no bezuspješno.

Yunnan Honghe Real Estate Co., kineska je firma koja je kupila prava na zemljište na kojima se nalaze neboderi. Odlučili su ih uništiti jer potražnja za takvim neboderima više ne postoji. Eksplozija i prašina koja se podigla prekrila je oko 500.000 kvadratnih metara, što je najveća namjerna građevinska eksplozija u povijesti Kine. Nakon što se prašina spustila, jedan neboder ostao je stajati ‘na zadnjim nogama’, nagnut u stranu, što su Kinezi okrenuli na šalu da grade prekvalitetni i izdržljive zgrade. Preostali neboder srušit će se mehanički.

Rušenje nebodera pogledajte u videu ispod teksta.

[VIDEO] Pogledajte kako izgleda sinkronizirano rušenje 15 nebodera
Share via
Copy link
Powered by Social Snap