Pretraga

[VIDEO] Urušio se dio zgrade u samom centru Zagreba

A- A+

U samom centru Zagreba, na adresi Medulićeva 12, danas je došlo do djelomičnog urušavanja zgrade. Inače, riječ je o prostoru koji je umjetnicima ustupljen na korištenje, pa su u urušavanju najviše stradale skulpture Ivana Kujundžića.

foto: screenshot Facebook

Kako piše Večernji list,  nema ozlijeđenih. Pukom srećom, nikog nije bilo u zgradi kad je došlo do urušavanja, osim skulpturi. Riječ o prostoru koji je bio ustupljen umjetnicima na korištenje, pa se tamo nalazio atelje Ivana Kujundžića.

– Tu su intenzivni radovi na gradilištu tri-četiri mjeseca. Doista moram priznati, u velikom djelu rađeni su po svim pravilima struke, no ovaj tu dio atelijera bio je poseban, nadograđeni dio, o kojem je trebalo možda malo više voditi računa. Je li bilo nekakvih propusta na gradilištu, to će utvrditi inspekcija. Jučer sam ulazeći u ovaj prostor utvrdio velike diletacije, no nije bilo nikoga na gradilištu i mislio sam da se doista radi o nekom malom sporadičnom radu samog zemljišta, odnosno diletacije samog prostora. Jutros sam došao tu u atelijer, srećom da sam otišao na kavu jer sam u ovoj prostoriji radio i boravio. Sva sreća da sam izašao, nema žrtava na gradilištu i nitko nije ozlijeđen. Odmah sam se pojavio, zvali su me jer su mislili da sam nestao, rekao je Kujundžić za Večernji list.

Na svu sreću nitko se nije nalazio u ateljeu u trenutku urušavanja, osim skulptura. Kujundžić je rekao da je šteta na istima oko 200 tisuća kuna.

Izdvojeni članak

[Fotogalerija] Pogledajte kako izgleda centar Zagreba dok se čeka obnova

– Pukim slučajem bio sam izvan prostora i nije se dogodilo ono najgore. Jučer su bile velike diletacije i mislio sam ih (radnike) obavijestiti. Prostorija je cijelo vrijeme djelovala napuknuto… to je dijelom i od potresa… Ipak treba čekati nalaz inspekcije da ona utvrdi je li bilo nekakvih propusta na gradilištu. Stradalo je nekoliko skulptura, to ćemo lako napraviti. Važno je da nitko nije stradao, izjavio je Kujundžić za Večernji list.

[VIDEO] Urušio se dio zgrade u samom centru Zagreba
Share via
Copy link
Powered by Social Snap