Pretraga

Vox: Znate li koji je ovo alat?

A- A+

Čuči li u svakome od nas potencijalni građevinar ili arhitekt? Kako bismo to saznali, provjerili smo znaju li Zagrepčani prepoznati šubler, spravu za precizno mjerenje debljine, širine, promjera i drugih dimenzija različitih objekata koja je neizostavan alat u džepu svakog pravog majstora.

Vox šubler

Vox šubler | Foto: Kolaž

Većina mlađih isptanika samo su zbunjeno gledali misleći što bi šubler mogao biti i redom slijegali ramenima. Čak su se i pitali: ‘To baš ima neki svoj naziv?’. Često su se čule izjave poput: ‘Ajme, nemam pojma’ ili ‘Ne, ne znam’.

Neki su pravilno detektirali da se radi o alatu koji služi za mjerenje, ali svejedno nisu uspjeli odgonetnuti njegovo ime. Tek je nekolicina uspjela pogoditi da se radi o šubleru, a jedan je čak komentirao da je on konobar i da bismo to radije trebali pitati bauštelce.

Testirajte svoje građevinarsko znanje i provjerite znate li prepoznati neke druge alate koje posjeduje svaki majstor zanata.

Izdvojeni članak

Foto: Znate li što je ovo? U pitanju je alat koji je potreban svakom majstoru koji drži do zanata

Oni malo stariji pravdali su se da ne vide dobro pa je bilo svakakvih odgovora. Jedna je gospođa tako utvrdila da je riječ o kameri, dok je jedan gospodin, nakon dugog razmišljanja, shvatio da je s ovim alatom mjerio u srednjoj školi, prije pojave računala.

@baustela.hr Jeste li vi uspjeli prepoznati ovaj alat? 😅 … #vox #alati #bauštela #baustela #baustelahr #balkantiktok #fyp #foryoupage ♬ original sound – baustela.hr

Copy link
Powered by Social Snap