Pretraga

Za razvojne projekte Dubrovačko-neretvanske županije 9,42 milijuna eura iz EU fondova i NPOO-a

A- A+

Dubrovačko-neretvansku županiju očekuje realizacija projekta iz sektora održivog i regionalnog razvoja, te razvoja projekta od važnosti za lokalne zajednice. Riječ je o 27 ugovora ukupne vrijednosti 9,42 milijuna eura Također, u dvije općine financirat će se komunalni projekti.

Dubrovnik

Dubrovnik | foto: Freepik/wirestock

Korisnicima iz Dubrovačko-neretvanske županije uručeni su ugovori iz Programa održivog razvoja lokalne zajednice, Programa podrške regionalnom razvoju, Sufinanciranja provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini u 2023. godine, te Nacionalnog programa oporavka i otpornosti. Riječ je o 27 ugovora ukupne vrijednosti 9,42 milijuna eura.

Jug Hrvatske u ravnopravnom prometnom statusu

Ugovore je uručio premijer, Andrej Plenković, istakavši ovom prilikom kako je završetak Pelješkog mosta i pristupnih cesta te zračne luke Dubrovnik, uz ostale projekte, omogućio jugu Hrvatske ravnopravni status koji do sada nije imao zbog prometne izoliranosti. Premijer je istaknuo i značaj ulaganja u bolnicu u Metkoviću, ulaganja u aglomeracije, potpore radnicima i gospodarstvenicima u privatnom sektoru tijekom covid-19 krize i beskamatne zajmove jedinicama lokalne samouprave.

Potpredsjednik Vlade i ministar Branko Bačić, dodijelio je Ugovor o uporabi nekretnina na Boninovu u svrhu smještaja i djelatnosti Dubrovačkih knjižnica te dvije tabularne isprave kojima se daje na upravljanje državna imovina za društvenu namjenu gradu Dubrovniku i Općini Župa Dubrovačka. Uz to, načelnicima Općina Orebić i Janjina dodijeljeni su ugovori o sufinanciranju komunalnih projekata u cilju razvoja komunalnog gospodarstva na tom području.

Izdvojeni članak

Zaštita povijesnih pročelja u Dubrovniku – zabrana zvučnika i uređaja s pojačalima

Brza cesta do zračne luke i sportska dvorana

Ovom prilikom rečeno je kako je u Dubrovačko-neretvansku županiju kroz posljednjih nekoliko godina uloženo približno milijardu eura iz europskih sredstva. Dok je iz europskog  proračuna za razdoblje od 2021. do 2027. godine osigurano ukupno 680 milijuna eura za središta hrvatskih županija od čega će Dubrovnik dobiti 22 milijuna.

Kao jedna od velikih investicija u Dubrovačko-neretvanskoj županiji istaknut je projekt izgradnje brze ceste do dubrovačke zračne luke vezno uz koji slijedi javno savjetovanje. Spomenuto je i kako uskoro slijedi izgradnja nove sportske multifunkcionalne dvorane vrijedne 50 milijuna eura za koju se čeka izdavanje građevinske dozvole.

Gdje će se graditi nova sportska dvorana u Dubrovniku pogledjate ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap