Pretraga

Zagrepčani zgroženi: Pogledajte kako su sanirani zabatni zidovi u centru grada

A- A+

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić obišao je sa svojim suradnicima gradske lokacije pogođene potresom. Na ruti obilaska bila je i Bakačeva 8 čija je sanacija potakla brojne komentare na društvenim mrežama.

sanacija zabatni zid

Bakačeva 8: Sanacija zabatnog zida | foto: Grad Zagreb

Bakačeva 8 nalazi se u neposrednoj blizini Trga bana Josipa Jelačića, glavnog gradskog trga.

U svom službenom priopćenju, koje je objavljeno i na društvenim mrežama, iz Grada Zagreba navode da je u redovitom obilasku gradonačelnik Milan Bandić obišao lokacije pogođene potresom, među kojima i Bakačevu 8. Riječ je o lokaciji na kojoj je kao posljedica potresa urušen zabatni zid, a za koji iz Grada navode da je sada saniran.

– Podsjećamo kako su djelatnici gradskih službi do sada sanirali više od 110 zabatnih zidova na području Gornjeg grada – Medveščaka i Donjeg grada, dodaju iz Grada.

Objava o sanaciji zabatnog zida potaknula je lavinu komentara na društvenim mrežama. Brojni građani nisu oklijevali napisati svoje mišljenje o, kako kažu, ”sanaciji”.

– Hahahahaha, osb ploča pofarbana u boju cigle nije sanacija već cirkus! Kaj je s vašim glavama???, navodi se u jednom od komentara.

– Ide naš gradonačelnik kozmetičar malo gurtne zategnut ili prefarbati koju šperploču?, dodaje drugi.

– Možda bi prvo trebalo definirati značenje pojma saniranje, prijedlog je jednog komentatora.

– Vi mora da se šalite???? Pa do 1. aprila ima još mjesec i pol. 🤣🤣🤣 Obnovili ste tri zabatna zida, stavili dva štapa i tri deke, grad vodi “pijani milijarder” i mislite da ste posao dobro odradili. Pokrpali ste srušene zidove sa ivericama i prefarbali bojom “fasade” (koja btw. ne postoji). Metropola 21. vijeka, a zabatni zidovi se “saniranju” svjelosnom sporinom da će se prije dogoditi novi potres u sljedećih 100 godina nego obnoviti 10% grada. Tužno je vidjeti kako uži centar grada izgleda, jednako tako kako i širi centar grada izgleda. Grade se nove zgrade bez ikakvog urbanističkog plana i reda. Usred dijela sa prizemnicama niču stambene zgrade koje se nikako ne uklapaju u vizuru kvarta. Sve vam to zgledi kak i gradski oci koji vode grad. Nikak, objašnjava jedan građanin.

Copy link
Powered by Social Snap