Pretraga

Zaustavljen projekt vrijedan 3,1 milijun kuna: Sve pokrenuo nezadovoljan mještanin

A- A+

Zaustavljen je projekt vrijedan 3,1 milijun kuna u općini Dugi Rat kojim bi se napravila staza duga 2,8 kilometara, a sve zbog problema koji je nastao vezano uz pitanje što se točno gradi –  pješačka staza ili obalna šetnica, za koju je potrebno ishodovati građevinsku dozvolu.

Foto: Pexels

Iako je do nedavno većina stanovnika istočnog dijela općine Dugi Rat bila zadovoljna idejom vezanom uz izgradnju dužobalne šetnice preko plaža od Omiša kroz Duće do konobe “Bracera”, nekima se takvo rješenje ipak nije svidjelo s obzirom da su građevinskoj inspekciji prijavili radove čiji je investitor lokalna vlast i ishodovali njihovu zabranu. Time je stopiran projekt vrijedan 3,1 milijun kuna kojim bi se napravila staza duga 2,8 kilometara, a sve je financirano novcem poreznih i komunalnih obveznika s područja Dugog Rata, te iz proračuna Županije i Ministarstva mora, piše Slobodna Dalmacija.

Problem je nastao vezano uz pitanje što se točno gradi –  pješačka staza ili obalna šetnica, za koju je potrebno ishodovati “pravu” građevinsku dozvolu.

Izdvojeni članak

Kaos u Dalmaciji: Zatvara se ključna cesta, do grada će se dolaziti brodicama

Zabranjeni radovi

– Ishodovali smo dozvolu za jednostavnu građevinu, pješačku stazu koja bi na neki način zamijenila nogostup kojeg nema uz Jadransku magistralu kao državnu cestu. Ona nam prolazi kroz sva priobalna mjesta, pa tako i duž cijelih Duća, opasna je na mnogim dionicama za pješake jer nogostupa nema, a osim što bismo cijelu općinu povezali osvijetljenom, uređenom stazom s koševima, klupama… imali bismo šetnicu za majke s kolicima, djecu, ali sutra eventualno po potrebi i prolaz vozilima hitnih službi. No, Građevinska inspekcija Državnog inspektorata nam je zatvorila gradilište, zabranila radove i sve stopirala iako dozvolu za pješačku stazu imamo, kazao je Jerko Roglić, koji već 14 godina vodi općinu između Omiša i Podstrane.

Slobodna Dalmacija piše kako je navodno cijeli proces pokrenuo mještanin koji je nezadovoljan što obalna šetnica ili pješačka staza prolazi plažom ispod njegova kampa.

Copy link
Powered by Social Snap