Pretraga

Žena pala sa skele samostana, zadobila teške tjelesne ozlijede, propituje se zaštita na radu

A- A+

U ulici Kaptol, na gradlištu obnove franjevačkog samostana stradala je 25-godišnja građevinarka koja je pala s 10 metara visoke skele. Zagrebačka policija još uvijek utvrđuje sve okolnosti pada, a istraživanja provode i inspektori zaštite na radu.

Franjevački samostan na Kaptolu

Franjevački samostan na Kaptolu | foto: Hrvatska katolička mreža

Na Kaptolu je jučer u poslijepodnevnim satima zabilježena ozbiljna nesreća na gradilištu. Prema do sada prikupljenim podacima, mlađa je ženska osoba tijekom izvođenja radova na zgradi pala sa skele postavljenje na 10 metara visine. Vozilom Hitne pomoći prevezena je u KBC Zagreb gdje je s teškim ozljedama hospitalizirana.

Kako piše, Jutarnji.hr, među prvima ju je uočio fra Ivan Utješinović koji je nadgledao radove na samostanu i koji se u kobnom trenutku nalazio ispred objekta. Navodno je čuo udarac i ljude koji su vidjeli sam pad. Odvijaju li se radovi na navedenom objektu prema svim propisima i uz sve potrebne zaštite, svoje mišljenje tijekom policijskog istraživanja dat će i inspektor zaštite na radu.

Obnova franjevačkog samostana na Kaptolu dio je jednog od najvećih projekata obnove sakralnih objekata oštećenih u potresima. Postavljanjem kupole zvonika završena je konstrukcijska obnova crkve koja je stajala deset milijuna eura, a u kompletnu obnovu franjevačkog samostana i crkve ukupno će biti približno 20 milijuna eura.

Copy link
Powered by Social Snap