Pretraga

Znanstveno-stručni skup ‘Stanovanje u 21. stoljeću’: Sudjelovanje je besplatno

A- A+

Održat će se znanstveno-stručni skup na temu ‘Stanovanje u 21. stoljeću’, u organizaciji Ministarstva graditeljstva i HAZU-a, u suradnji s HNB-om. Skup se organizira u okviru izrade Nacionalnog plana stambene politike RH do 2030. godine, a sudjelovanje je besplatno.

stanovanje u 21. stoljeću znanstveno - stručni skup

Znanstveno – stručni skup ‘Stanovanje u 21. stoljeću’ | foto: Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine

Skup će se održati u četvrtak i petak, 29. i 30. lipnja u Okrugloj dvorani Hrvatske narodne banke, a zainteresirani sudionici moći će pratiti znanstveno-stručni skup putem videoprijenosa. Događaj se organizira u okviru izrade Nacionalnog plana stambene politike RH do 2030. godine, kojom Vlada Republike Hrvatske želi omogućiti priuštivo, ugodno i kvalitetno stanovanje svojim građanima, uz povećanu energetsku učinkovitost i arhitektonsku kvalitetu životnog prostora.

Nacionalni plan ima zadaću pobliže definirati posebne ciljeve u području stanovanja, a svrha je građanima pristupačno stanovanje koje istodobno mora zadovoljiti utvrđene standarde kvalitete.

Kroz isti je moguće težiti dodatnim ciljevima poput smanjenja iseljavanja, stambenog zbrinjavanja mladih, naseljavanja deficitarnim kadrom, povećanja radne mobilnosti, olakšavanja života starijim osobama (program 65+), povećanja konkurentnosti domaćeg gospodarstva, izvrsnosti u arhitekturi, zelene i kružne stanogradnje, održive stanogradnje i dr.

Nacionalni plan stambene politike je interdisciplinarni dokument za kojeg je potrebna suradnja stručnjaka iz područja: arhitekture, urbanizma, graditeljstva, sociologije, demografije, i ekonomije, te prema tim zahtjevima formirana i radna skupina za izradu strateškog dokumenta o stanovanju.

Početak znanstveno-stručnog skupa za akreditirane uzvanike je u četvrtak u 15 sati te u petak u 10 sati. Istaknuti stručnjaci, međunarodni i hrvatski predavači, prvi dan će održati prezentacije (od 15 do 19 sati), a drugi dan (od 10 do 13 sati) će se održati panel rasprave. Zainteresirani sudionici znanstveno – stručni skup ‘Stanovanje u 21. stoljeću’ mogu pratiti putem digitalne platforme WOOM.zone te je potrebno prijaviti se za svaki dan zasebno.

  • ovdje za četvrtak, 29. lipnja
  • ovdje za petak, 30. lipnja

Donosimo i čitav program skupa.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab
Copy link
Powered by Social Snap