Pretraga

Obnovljena dalmatinska palača pravde, u nove sudnice uloženo 12 milijuna eura

A- A+

Završen je velik projekt rekonstrukcije zgrade Općinskog suda u Splitu u koji je uloženo 12 milijuna eura. Riječ je o nadogradnji koja je obuhvatila niz složenih građevinskih zahvata, a koje je izvela tvrtka Lavčević. Novo ruho dobilo je 38 manjih sudnica, 22 veće sudnice i 24 kabineta.

Općinski sud Split

Općinski sud Split | foto: Grad Split

Nakon okončanja opsežnih radova na rekonstrukciji i preseljenja svih djelatnika, svečano je otvorena zgrada Općinskog suda u Splitu. Nova zgrada Općinskog suda, u čiju je rekonstrukciju uloženo preko 12 milijuna eura, sadrži 38 manjih sudnica, 22 veće sudnice, veliku sudnicu, 24 kabineta. U prizemlju nalaze i prostorije za pravosudnu policiju.

Rekonstrukcija i obnova objekta rađena je prema projektu arhitekta, Jerko Rošina. Obuhvatila je niz građevinsko-zanatskih radova, a među njima i popločavanje stubišta crnim mramorom, bojenje gotovo šest tisuća kvadrata zidova, postavljanje parketa.

Izdvojeni članak

Ugrađivali lift u Muzeju Split pa otkrili rimske terme iz doba Dioklecijana

Također, u zgradi se radilo i na instalacijama vodovoda i kanalizacije, instalaciji grijanja i ventilacije, te ugradnji dizala. Radovi su obuhvatili i hortikulturno uređenje.

– Nova zgrada predstavlja bolje uvjete rada, a što će utjecati i na ubrzanje postupaka i kvalitetniju dostupnost pravne zaštite građana, rekao je predsjednik Općinskog suda Split, Dražen Maravić.

Podsjetimo, zgrada je trebala biti useljena još u ljeto 2021., ali se u međuvremenu shvatilo, na što se upozoravalo i prije nego li se pristupilo radovima, da u nju neće moći stati svih 350 zaposlenika suda pa se odlučilo ići u nadogradnju, tj. gradnju još jednog kata, što je cijeli taj proces dodatno otegnulo.

Završena je i velika restauracija splitskih bedema, pogledajte ovdje kako sada izgledaju.

Copy link
Powered by Social Snap